Berga organitza activitats de reciclatge i per a la reducció de residus

Entitats, ciutadans i escoles s'impliquen en la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Redacció
23 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:56h
L'Ajuntament de Berga organitza, en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, diverses activitats de reciclatge i sensibilització ciutadana, per tal de reduir el nombre de residus que es generen a la ciutat. Així ho ha manifestat la Regidoria de Medi Ambient, que ha estat l'encarregada de promoure la campanya, que començarà divendres 25 de novembre amb la xerrada de l'ambientòloga i presidenta del Grup de Defensa de la Natura del Berguedà, Sònia Llamas. Aquesta parlarà dels residus elèctrics i electrònics des del Casal de la Gent Gran a les 18.00 hores. 

El dia següent es farà una acció comuna amb alumnes dels diferents centres de secundària de la ciutat al Mercat Setmanal de Berga, en què, a partir de les 10.00 del matí, s'aconsellarà a botiguers i compradors les diferents maneres de reduir residus. Així mateix, a les 17.30 hores a l'Hotel d'Entitats es farà un taller de reparació de petits electrodomèstics, de la mà de l'Associació Solidança, en què s'intentarà que la ciutadania arregli els seus propies electrodomèstics, evitant el malbaratament de matèries primeres que la seva fabricació comporta. 

Per altra banda, durant aquesta setmana l'Escola de Sant Joan de Berga s'ha sumat a la campanya amb el programa "El detectiu de residus", a través del qual es duen a terme accions de conscienciació ambiental entre els alumnes i els professors. En aquestes s'han de tenir en compte les tres $, que representen reduir els recuros, reutilitzar els productes i reciclar els materials.