La Sailfish de Berga no es repetirà per motius econòmics i logístics

Moisès Gangolells afirma que és una "pena" deixar d'organitzar aquesta prova que aplegava prop de 1.000 triatletes

Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:09h
Sailfish
Sailfish | Aida Morales
La Sailfish Half Triatló Berga no es tornarà a fer l'any que ve a la ciutat, segons han informat a NacióBerguedà els organitzadors de la prova. Tal com han explicat, els motius són, bàsicament, econòmics i logístics. 

En primer lloc, ha relatat Moisès Gangolells, és una qüestió de "viabilitat econòmica", és a dir, un projecte que costa molts diners, i que s'ha de mantenir. Per altra banda, ha remarcat, també hi ha un altre aspecte molt important que són els motius logístics. En aquest punt, ha especificat, hi ha la ubicació fixe del pantà de la Baells, que no permet flexibilitzar la prova, i una carretera important i dificultosa que és la C-16. 

Respecte d'aquesta via, ha indicat, és difícil gestionar el traçat de la prova, ja que és prioritària en molts sentits i passa per diversos municipis. A més, aglutina un gran nombre de vehicles i, bàsicament, això comporta dificultats pel que fa a la part de bicicleta. 

"Ho hem decidit nosaltres mateixos", ha lamentat. De fet, ha dit, ells haurien estat "els primers interessats" en que la Sailfish pogués continuar-se fent, tot i que finalment no ha estat possible per motius externs. En aquest punt, doncs, la voluntat seria poder-la continuar, tot i que caldria modificar moltes coses i, respecte d'això, Gangolells ha indicat que "serà difícil". 

Per això, ha continuat, considera "complicat" que de cara a propers anys es pugui tornar a portar a Berga, i tampoc veu viable modificar el recorregut o el traçat ja que, si fos així, la prova perdria les característiques amb les quals va ser creada. 

Durant els últims anys, la Sailfish Berga ha portat un gran nombre de triatletes i esportistes a la comarca. Durant l'última edició, van ser uns 800 participants. 
 

El Sailfish Berga està a punt de començar Foto: Laia Mascarella

Arxivat a