El Consell Comarcal afirma estar «fart» que l'Ajuntament de Berga el «culpi» de la reubicació de contenidors

El president de l'ens comarcal lamenta en un tuit la cessió de responsabilitats i recorda que l'acció va ser pactada amb els regidors de Berga, la Policia Local i els tècnics

22 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:35h
Moment en què estaven rebentant les bosses per buscar papers que identifiquin els incívics.
Moment en què estaven rebentant les bosses per buscar papers que identifiquin els incívics. | Aida Morales
El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, ha afirmat a través de les xarxes socials que està "fart" que l'Ajuntament de Berga "culpi" l'òrgan comarcal dels problemes derivats de la reubicació dels contenidors a la ciutat. Així ho va afirmar en un tuit aquest dilluns al vespre, just després que, en declaracions a NacióBerguedà, el regidor de Medi Ambient del consistori berguedà, Eloi Escútia, lamentés que el Consell no hagués informat correctament a la ciutadania d'aquest canvi

Justament, Escútia lamentava que s'haguessin de prendre "mesures pal·liatives" en comptes de "preventives", i que actualment el conflicte s'hagués fet gran, amb una gran quantitat de persones que havien decidit deixar les bosses d'escombraries al carrer en desacord amb el canvi. En aquest sentit, recordava que l'Ajuntament de Berga ja havia demanat públicament disculpes, i indicava que el canvi s'hauria d'haver informat millor. 

En referència a aquestes declaracions, el president del Consell Comarcal ha recordat que el canvi d'ubicació va ser "un tema consensuat" amb tècnics, Policia Local i regidors de l'Ajuntament de Berga.
 

Justament aquest dilluns es va realitzar la tercera tanda d'obertura de bosses d'escombraries, per tal d'identificar els veïns de Berga que estan optant per deixar-les al carrer i, per tant, estaven creant un problema de "salut pública". Ho explicava el regidor berguedà, que indicava que, en aquest sentit, la Policia Local seria l'encarregada de "valorar" l'inici d'un expedient sancionador als ciutadans, en funció de l'Ordenança del Civisme.
Arxivat a