Neix a Berga la Fira de la Xocolata i de la Ratafia

El mercat s'especifica, volent ser un nou punt d'atracció per a visitants i berguedans | El Casal Panxo organitzarà la setena Festa de la Ratafia

Redacció
22 de novembre del 2016
Actualitzat el 23 de novembre a les 15:23h
Xocolata
Xocolata | Pixabay
Amb l'arribada del fred i la coincidència amb el tradicional Mercat de Tardor, l'Ajuntament de Berga ha ideat un nou mercat que, lluny dels ja tradicionals, complementi d'una manera dolça i agradable aquesta època de l'any. Per això, la capital del Berguedà estrenarà, aquest proper dissabte 26 de novembre la Fira de la Xocolata i de la Ratafia. Una fira dedicada a aquests dos productes que intentarà combinar novetat i tradició, i aprofitar, per altra banda, la tradicional Festa de la Ratafia que organitza el Casal Panxo i que aquest any arribarà a la seva setena edició. 

Amb aquesta nova versió de la fira, l'àrea de Promoció Econòmica pretén incentivar l'ús de la xocolata com a producte artesà en totes les seves varietats. Per això, una vintena de productors agroalimentaris berguedans i d'altres punts de Catalunya exposaran els seus productes en una zona habilitada entre el carrer del Roser i la plaça dels Països Catalans. Per altra banda, la mostra es complementarà amb actes per a tots els públics, com ara xocojocs, tastos de diferents tipus de cacau, xocolata de comerç just, un recital de poesia amb un tast sensitiu de xocolata i una demostració culinària que combinarà la cuina de la caça amb la xocolata. A més, la fira acabarà amb una audició de sardanes a càrrec d'una cobla formada per professors i alumnes de l'Escola Municipal de Música de Berga. 

De manera paral·lela a tot això, han continuat, des del Casal Panxo es portarà a terme el tradicional concurs de ratafia i altres activitats relacionades amb aquesta beguda. Xocolata i ratafia, doncs, seran les protagonistes, en un mercat de tardor que es renova i s'especifica, volent desmarcar-se i esdevenir nou punt d'atracció per a berguedans i visitants.
Arxivat a