Un despreniment de rocs i un accident, les conseqüències de la pluja al Berguedà

La pluja provoca problemes a tot Catalunya, amb desenes de trucades al telèfon d'emergències i als Bombers

Redacció
21 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:00h
Un despreniment de roques al mig de la carretera i un accident de trànsit han estat les principals conseqüències de la pluja constant que ha caigut aquest dilluns al Berguedà. En el conjunt de Catalunya, han estat nombroses les trucades al telèfon d'emergències i als Bombers de la Generalitat, i aquest no ha estat un cas apartat de la comarca que, amb menys mesura, però, ha registrat problemes, sobretot viaris i de seguretat. 

Segons han informat els Bombers a NacióBerguedà, la primera actuació del cos com a conseqüència de la pluja ha estat un despreniment de pedra que dificultava la circulació a la carretera BV-4025, al terme municipal de Cercs. L'avís s'ha donat a les 8.55 i, al lloc hi han acudit Bombers i membres de manteniment de carreteres. 

En una primera instància s'han apartat els rocs principals i, poc després, s'ha pogut netejar tota la calçada, tornant a donar pas als vehicles a través d'aquesta. 

Per altra banda, a la C-16, entre Gironella i Berga hi ha hagut un accident de trànsit amb un home ferit. Segons han explicat, el conductor ha perdut el control i la furgoneta que conduïa ha xocat contra la mitjana i el voral. Arran d'això, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha hagut de traslladar el ferit a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé amb caràcter lleu.

Segons han explicat, durant la tarda s'ha hagut de realitzar una tercera sortida, però que no ha tingut a veure amb la pluja. En aquest cas, han dit, es tracta d'una topada entre un cotxe i un senglar.