La Policia Local de Berga inspecciona les escombraries i multarà els veïns incívics

Aquest dilluns s'ha portat a terme l'obertura de diverses bosses per saber la identitat dels infractors | El regidor Eloi Escútia lamenta que no s'hagi informat prou bé a la ciutadania, però afirma que ja és un problema de "salut pública"

21 de novembre del 2016
Actualitzat el 22 de novembre a les 11:14h
Operaris buscant papers que identifiquin les persones que han llençat les escombraries.
Operaris buscant papers que identifiquin les persones que han llençat les escombraries. | Aida Morales
La Policia Local de Berga començarà a multar els veïns que, a partir d'ara, deixin les bosses d'escombraries al carrer. Així ho han afirmat des de l'Ajuntament de Berga, després que aquest mateix dilluns s'hagi iniciat una nova tanda d'obertura de bosses en diversos carrers de la ciutat, segons ha pogut saber NacióBerguedà

En aquest cas, la cerca de documentació per localitzar els veïns incívics s'ha realitzat en diverses vies, com ara el carrer Pla de l'Alemany, el carrer Bruc o la Rasa del Canyet, entre d'altres, on s'han detectat diversos punts conflictius, que des de fa setmanes acumulen la brossa d'alguns veïns, desconformes amb el canvi de contenidors impulsat pel Consell Comarcal del Berguedà.

Segons ha explicat a NacióBerguedà el regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Berga, Eloi Escútia, aquest serà un procediment que es realitzarà directament des de la Policia Local, després de la inspecció de les deixalles i l'anàlisi cas per cas. Això es portarà a terme per tercera vegada a la ciutat des que van començar els problemes, conjuntament amb l'empresa concessionària del servei de recollida. 

I és que, tal com ha indicat el regidor, actualment aquesta situació ja s'està convertint en un "conflicte de salut pública", que s'està allargant des de fa diversos mesos, i que s'ha de solucionar. En aquest punt, però, Escútia també ha volgut deixar molt clar que la situació és derivada d'una mala praxi per part de les administracions públiques, ja que el canvi d'ubicació dels contenidors s'hauria d'haver informat molt millor i prèviament a la ciutadania. 

"Els ciutadans haurien d'haver estat assabentats d'aquest fet", ha lamentat, en referència al Consell Comarcal del Berguedà, l'òrgan que ha portat a terme l'estudi i ha ordenat el canvi d'ubicació. Així doncs, ha sentenciat, s'haurien d'haver portat a terme "mesures preventives", en comptes de "mesures pal·liatives", i ha aprofitat per tornar a demanar disculpes de part del consistori que, fa un parell de setmanes, també va penjar diversos cartells en aquest sentit. 

En qualsevol cas, però, i veient la disconformitat dels veïns, ha indicat que "no es pot permetre que el problema es perpetuï" i, per tant, es portarà a terme aquesta inspecció de les bosses, i la Policia Local "valorarà" si inicia tràmits de sanció. 
Arxivat a