El Govern reactivarà el projecte «Terra de Dinosaures» del Berguedà gràcies a la recaptació de l'impost turístic

Destinen 600.000 euros al projecte berguedà i a un altre impulsat per l'Ajuntament de Cardona

Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:57h
Jaciment paleontològic de Fumanya
Jaciment paleontològic de Fumanya | Dinosaures Fumanya
El Govern de la Generalitat ha concedit, aquest any, una subvenció de prop de 600.000 euros per desenvolupar diferents plans de foment territorial del turisme, entre els quals el projecte "Terra de Dinosaures. Foment i creació de producte turístic al Berguedà" que va sol·licitar el Consorci Ruta Minera. Aquest, conjuntament amb el projecte "Cardona integral" de l'Ajuntament de Cardona seran els principals beneficiaris de la subvenció derivada de l'Impost sobre les Estades en Establiments Turístics (IETT), que es reinverteix en el territori per millorar la seva competitivitat turística. 

Des del 2014, ha destacat el Govern, s'han subvencionat a la Catalunya Central un total de nou projectes, amb un import de 2,8 milions d'euros. En alguns casos s'ha optat per rehabilitar i millorar infraestructures turístiques, recuperar o crear itineraris, renovar la senyalització turística existent o crear-ne de nova, adequar espais o crear productes innovadors que generin un model turístic competitiu, sostenible i de qualitat. 

Aquesta línia d'ajuts va en sintonia amb el que proposa el Pla Estratègic de Turisme de Catalunya, que aposta per l'equilibri territorial, la diversificació de l'oferta, l'orientació a la demanda, la desestacionalització i la innovació de producte, per fer del turisme una activitat generadora de riquesa i d'ocupació al servei de la ciutadania.