Itineraris Parcs, una nova App d'itineraris senyalitzats als Parcs Naturals

La Diputació de Barcelona ha creat aquesta nova iniciativa |L’aplicació presenta fins a 183 itineraris i 480 punts d’interès

Redacció
27 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:09h
El logo de la nova aplicació
El logo de la nova aplicació | Diba
La Diputació de Barcelona ha creat Itineraris Parcs, una nova aplicació per a mòbils que ajuda a planificar els itineraris senyalitzats dels dotze parcs de la Xarxa de Parcs Naturals. L’App, ja disponible per Android i iOS, presenta fins a 183 itineraris senyalitzats, 8 dels quals estan adaptats per a persones amb alguna dificultat de mobilitat o visual. A més, mostra fins a 480 punts d’interès en format mapa o llista.

L’usuari, amb l’aplicació, pot descobrir  molts racons emblemàtics mentre coneix els elements més rellevants del seu patrimoni natural, cultural i històric. Cada itinerari té una fitxa descriptiva, un mapa, la durada, els quilòmetres, el perfil topogràfic i fitxers multimèdia relacionats amb la ruta a seguir. A més, són tracks fàcils de compartir a les xarxes, per correu electrònic o per WhatsApp. Sobre el terreny, els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona estan homologats i identificats amb plafons informatius i fites d’inici.

L'anunci de la creació de l'aplicació s'ha fet des de la Diputació i també des de la Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). Ambdues organitzacions tenen signat un conveni de col·laboració per al foment de la pràctica de l’excursionisme d’una manera compatible amb els valors naturals i culturals a la Xarxa de Parcs Naturals.