L'historiador berguedà Albert Rumbo, premiat al Festivitas Bestiarium

El jurat reconeix la tasca de l'arxiver i gerent del Patronat de la Patum en mantenir i promoure la cultura popular i, en especial, la festivitat berguedana

Redacció
21 de novembre del 2016
L'historiador berguedà Albert Rumbo.
L'historiador berguedà Albert Rumbo. | AjSú
El gerent del Patronat de la Patum, Albert Rumbo, ha rebut aquest dissabte al Teatre Principal de Badalona, un dels premis BEST que s'atorguen en el marc del Festivitas Bestiarum, una gala del Bestiari Festiu que pretén reivindicar la declaració oficial del Dia Europeu del Bestiari. El berguedà ha estat reconegut per la seva tasca d'arxiver, historiador i difusor de la cultura catalana, especialment de la Patum. Segons el jurat format per l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, la Generalitat i la Diputació de Barcelona, el motiu ha estat la incidència en la seva tasca com a arxiver i autor de diverses publicacions, així com per la difusió i conservació del patrimoni cultural català. 

Així mateix, també s'han entregat premis al Consell de la Festa Major de Vilafranca del Penedès per la capacitat d'organització d'una ciutat i de tot el teixit associatiu cultural; a Festiari per ser una empresa amb capacitat de difusió dels elements del patrimoni en forma de figura de goma per als infants; i al programa Mans de Catalunya Ràdio per la capacitat de donar visibilitat a la cultura popular i tradicional catalana des del punt de vista dels protagonistes i per la trajectòria del programa. 

Aquests premis van començar a ser atorgats el 2014, com un reconeixement a la societat (a un personatge públic, a una empresa, a una entitat o associació, i a un mitjà o iniciativa de comunicació) pel foment dels valors de la cultura popular i tradicional. Els premis BEST tenen una doble connotació. Per una banda, representen al col·lectiu del Bestiari Festiu; mentre que per l'altra, volen simbolitzar el mot en anglès best (millor), com a reconeixement a les millors iniciatives, entitats, empreses i institucions que envolten al col·lectiu.
Arxivat a