Podem Berguedà encén una trentena d'espelmes a Berga contra la pobresa energètica

L'acte del partit ha comptat amb la participació de membres d'ERC, ICV i l'ANC | Podem ha volgut lamentar la mort de la dona de Reus que s'havia quedat sense llum

18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 21:32h
Lectura del manifest de Podem Berguedà.
Lectura del manifest de Podem Berguedà. | Aida Morales
Una trentena de persones s'han concentrat aquest divendres al vespre davant de la seu de Gas Natural de Berga, al capdamunt del passeig de la Pau, per lamentar la mort de la veïna de Reus que fa pocs dies va morir a causa d'un incendi, provocat per les espelmes que tenia enceses després que li haguessin tallat la llum. Un acte reivindicatiu i de record, en què s'han encès una trentena d'espelmes, tot recordant que, l'electricitat i la llum haurien de ser uns drets bàsics per a totes les persones. 

L'acte, organitzat per Podem Berguedà, també ha comptat amb la presència de membres d'ERC de Berga, ICV i l'ANC que, per la seva part, ha volgut deixar molt clara la "culpa" del Tribunal Constitucional en aquesta situació. Passades les 20.00 hores, els membres de la formació lila han repartit les espelmes i, a continuació, s'han anat encenent una a una, per acabar fent un minut de silenci. 
 

Concentració de Podem Berguedà amb les espelmes contra la pobresa energètica. Foto: Aida Morales


"No és natural ni divina, la pobresa", han llegit en un manifest, tot remarcant que, per altra banda, tampoc és "natural" que la fent s'hagi d'il·luminar, actualment, amb espelmes. Per això, han dit, cal "recuperar la justícia", ja que la mort de la Rosa, han continuat, "no va ser un accident". 

Per la seva part, el portaveu de Podem Berguedà Centre, Gabriel López de las Huertas, ha afirmat que la impugnació de la Llei contra la pobresa energètica per part del Tribunal Constitucional és una "injustícia", i ha recordat que més de cinc milions de persones a l'estat espanyol pateixen situacions d'emergència social. 

"Cal una reacció, una reflexió general", ha sentenciat, i ha afirmat que, d'una manera o altra, és molt necessari que el Govern garanteixi els subministraments bàsics a tothom.
 

Concentració de Podem Berguedà amb les espelmes. Foto: Aida Morales

Arxivat a