L'Associació Esplai de l'Ametlla de Merola afirma que fer obres al teatre és qüestió de «voluntat política»

Els membres de l'entitat demanen més compromís per part de l'Ajuntament de Puig-reig

18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:07h
Pati de butaques del Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola
Pati de butaques del Teatre Esplai de l'Ametlla de Merola | Aida Morales
L'Associació Cultural Esplai de l'Ametlla de Merola ha tornat a criticar que, un any més, el teatre Esplai on es realitzaran els Pastorets, tot i que també moltes altres obres durant l'any, estigui en el mateix punt que l'any passat. Després que fa uns anys es realitzessin algunes millores, el projecte encara està lluny de finalitzar, un "greuge comparatiu" amb moltes altres instal·lacions, que dificulta la comoditat i l'oferta cultural al municipi. 

Segons han lamentat, la crisi econòmica ha servit per justificar la manca d'inversió. No obstant això, creuen que, en el fons, és qüestió de "voluntat política" continuar amb les obres del teatre, ja que altres infraestructures culturals o teatrals del país sí que s'han pogut finalitzar. 

El Teatre Esplai de l'Ametlla té un projecte elaborat des de fa uns 10 anys, han indicat. Ara per ara, però, encara queda molta feina per fer, com ara aconseguir un pati de butaques digne que permeti treure les cadires de plàstic cedides per l'Ajuntament de Puig-reig, millorar els sistemes de calefacció, construir un porxo o un vestíbul, o poder tenir uns lavabos propis. 

"No hem de ser ciutadans de segona a nivell cultural", ha lamentat el president dels Pastorets que es fan en aquesta colònia industrial, Moisès Boixadera. A més, ha indicat que, si les administracions ho volguessin, es podria finalitzar un teatre apte per a tot el municipi o pobles del costat, sense haver d'anar "posant pedaços". Sobre això, ha lamentat que l'Ajuntament de Puig-reig, "no s'hagi acabat de creure" el projecte, i ha criticat que la reivindicació faci ja massa anys que s'arrossega. 

Així mateix, el membre de l'Associació Cultural Marc Fité ha indicat que, per una banda, hi ha el suport de consistori de Puig-reig, que ajuda amb les cadires i a buscar subvencions. Però per altra, ha dit, caldria el seu "convenciment" a l'hora d'entendre el teatre com un "espai escènic per a tothom". 

De moment, ha continuat explicant, s'està a l'espera d'una subvenció europea FEDER, que podria ajudar a desencallar les obres de la platea i les butaques. No obstant això, per fer-ho bé, han dit, caldrien uns 400.000 euros.
Arxivat a