El Consell Comarcal insta a parlar sobre la sexoafectivitat en persones amb necessitats

Un cinefòrum debatrà sobre el sexe en persones amb diversitat funcional

Redacció
17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:02h
El Consell Comarcal del Berguedà ha promogut, a través de la Taula de Diversitat Funcional del Berguedà en Xarxa, un curs destinat a professionals dels centres i serveis sociosanitaris, que ajuda a entendre i millorar l’atenció sexoafectiva de les persones amb necessitats especials. Entre aquestes, ha precisat el Consell, el col·lectiu amb diversitat intel·lectual i malaltia mental, tot i que també les persones grans i amb demències. 

L’objectiu, segons han dit, és conèixer conceptes i estratègies per abordar la salut afectiva i sexual d’aquestes persones. El curs té 15 hores i es fa a les dependències de la Cambra de Comerç de Berga, de la mà de la psicòloga i sexòloga Gemma Deulofeu, especialitzada en sexualitat i diversitat intel·lectual. De moment, al curs hi participen 37 professionals. 

L’organització ha comptat amb la col·laboració de DINCAT, la federació d’entitats de discapacitat intel·lectual o del desenvolupament de Catalunya, i ha estat finançat pel Consell Comarcal, a través de l’Oficina d’Inclusió  Social. 

Cinefòrum

Per altra banda, el proper dimecres 23 de novembre hi haurà un cinefòrum sobre diversitat funcional, sexualitat i dret al propi cos, on es projectarà el documental “Yes, we fuck”, sobre la figura de l’assistent sexual. 

El documental mostra sis històries reals entorn del sexe i la diversitat funcional. En algunes d’aquestes, el sexe es converteix en arma de plaer en el pro dels drets individuals i col·lectius de les persones. Durant el fòrum, es comptarà amb el creador del documental, Antonio Centeno, i l’activista del Fòrum Vida Independent avi Pujols. L’acte es farà a la Creu Roja de Berga a les 19.00 hores conduït pel periodista Dani Perona.