Bagà crea un Consell de Poble per obrir canals de debat amb la ciutadania

L'òrgan estarà format per un membre de cada entitat, el jutge de pau, els regidors i dos ciutadans independents

17 de novembre del 2016
Actualitzat a les 21:22h

Bagà Foto: Turisme Bagà


El Consell de Poble a Bagà ja és una realitat. El passat 5 de setembre es va configurar i, justament aquesta setmana, es va realitzar la primera reunió amb tots els seus representants. Aquest nou òrgan, segons ha explicat el regidor Lluís Casas, té l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en el dia a dia de la gestió municipal, així com acostar els assumptes d'interès a la població. Orgànicament, ha precisat, està format per un representant de cadascuna de les entitats del poble, el jutge de pau, els regidors de l'ajuntament i dos membres independents que no pertanyen a cap associació. 

"Amb el Consell de Poble, el que volem és canalitzar els mecanismes de participació ciutadana", ha explicat Casas a NacióBerguedà. Això vol dir, ha precisat, que serà dintre d'aquest consell on es decidiran les maneres que tindrà la població de participar en les diferents decisions del municipi. En teoria, ha explicat, la voluntat és que el Consell de Poble es reuneixi tres vegades l'any, tot i que això ho establirà un reglament que es preveu aprovar en la propera reunió del mes de febrer. 

Per altra banda, ha apreciat, un dels requisits més importants d'aquest consell és que hi hagi consens. A ser possible, ha indicat, totes les decisions s'intentaran prendre per unanimitat, deixant en un segon estadi les votacions. A més, i malgrat que la persona que coordinarà aquest òrgan serà l'alcalde, des de l'Ajuntament de Bagà s'ha afirmat que la voluntat és "allunyar" una mica el Consell de Poble del consistori i, per això, les reunions també s'aniran fent fora de l'ajuntament.