El Konvent obre la porta a hackers i cíborgs per endinsar-se en l'art i el terrorisme digital

El director tecnològic de NacióDigital parlarà de la cultura hacker, mentre que Neil Harbisson i Moon Ribas descobriran el món i l'art cíborg

Redacció
18 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:52h
Moon Ribas i Neil Harbisson
Moon Ribas i Neil Harbisson | Konvent
L'art, el terrorisme i l'activisme faran un gir, aquest cap de setmana, al Konvent de Cal Rosal. En el marc de l'exposició "Art, activisme i terrorisme" que s'està podent veure en diferents formats des de fa alguns caps de setmana, el món virtual serà, a partir d'aquest dissabte, el protagonista. I és que és innegable que el terrorisme i l'activisme han entrat dins de la xarxa d'una manera imparable durant els últims anys, amb exemples mediàtics, com Anonymous, casos d'espionatge o webs d'estat hackejades. 

 

El director tecnològic de NacióDigital, Miquel Serrabassa

En aquest marc, el director tecnològic de NacióDigital i director tècnic de l'empresa Sobrevia.net, fundada el 2003, Miquel Serrabassa, parlarà de hackers i programadors. Els hackers són experts de la informàtica, capaços d'accedir a sistemes i xarxes privades, utilitzant el que s'anomenen bugs i exploits, a través del codi escrit pels programadors i un extens coneixement del món online. Una cultura, la hacker, desconeguda, volgudament o no.

La xerrada de Serrabassa serà dissabte a les 17.00, mentre que dues hores després, els artistes ciborg, Neil Harbisson i Moon Ribas parlaran de la seva experiència personal amb la cibernètica i l'art Ciborg, un moviment artístic en què s'expressen els nous sentits creats de la unió entre la cibernètica i el seu organisme. Harbisson és un artista i activista reconegut, per primera vegada a la història, com a cíborg per un govern. Va néixer daltònic, i als 20 anys es va instal·lar una antena al cap per poder escoltar els colors. Això fa que, actualment, també pugui percebre els colors que són fora de la visió humana, com els infrarojos i els ultraviolats. Per altra banda, Ribas té una extensió sensorial al seu colze que li permet sentir terratrèmols d'arreu del món a partir de petites vibracions.