Borredà recapta bicicletes per enviar als nens i nenes del Senegal

La bicicleta és el millor vehicle de transport per poder anar a l'institut en la regió de Boulimbou | Les bicicletes es poden deixar a l'Ajuntament de Borredà o cedir-les a la brigada

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat el 17 de novembre a les 9:34h

Una bicicleta recolzada en un banc Foto: Pixabay


L'Ajuntament de Borredà fa anys que col·labora amb la ONG Amics de Boulimbou, una regió del Senegal amb greus problemes d'abastiment. Aquesta, situada a l'interior del país, està mancada de serveis i, sobretot pel que fa als nens, disposa de pocs elements d'oci o educació. Per això, enguany s'ha iniciat una campanya perquè tots els alumnes que hagin acabat l'escola primària disposin d'una bicicleta, amb la qual puguin anar a l'institut. 

Segons ha recordat el consistori, a Boulimbou no hi ha carreteres en bon estat i, per això, el vehicle més utilitzat i útil per fer el recorregut entre el poble i l'institut és la bicicleta. En aquest punt, es demana que qui tingui alguna bicicleta que no utilitzi, la cedeixi per aquesta causa, portant-la a l'Ajuntament o entregant-la a qualsevol membre de la brigada municipal. La campanya de recollida finalitzarà el 20 de desembre i, una vegada tancada, s'enviaran totes les bicicletes al municipi de Salt, on la ONG té la seva seu, perquè immediatament es puguin enviar cap a Boulimbou. 

L'any passat, la Penya Blauragana de Borredà i l'Ajuntament van enviar 20 equipacions completes de pantaló i samarreta de futbol, a través de la mateixa ONG. Amb aquesta aportació es va intentar que els nens i  nenes fomentessin l'esport, així com els valors que se'n desprenen.