Ampans portarà a Berga el programa «Noves Oportunitats per a Joves»

Es tracta d'una iniciativa que pretén aconseguir que els joves retornin als estudis que van abandonar o trobin una sortida laboral al seu futur

Redacció
16 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:04h

L'Ajuntament de Berga i Ampans han signat un conveni de col·laboració per fer arribar a la capital del Berguedà un programa d'inserció juvenil destinat a joves. La signatura ha anat a càrrec de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i del director general d'Ampans, Toni Espinal.

Mitjançant l'acord de col·laboració, l'Ajuntament de Berga facilitarà espais a Ampans per realitzar el programa "Noves Oportunitats per a Joves", que pretén atendre les necessitats dels joves i desplegar les accions previstes, orientades a aconseguir que els joves retornin als estudis que van abandonar o trobin una sortida laboral al seu futur.

Ampans va constituir a finals del 2015 una UTE amb la Fundació Intermèdia per desplegar el programa a 5 comarques de la Catalunya central (Bages, Berguedà, Anoia, Solsonès i Osona), on ja acompanya a 250 joves d'entre 16 a 24 anys, amb el suport del Servei d'Ocupació de Catalunya i el Fons Social Europeu, dins el marc del Pla de Garantia Juvenil. 

El Programa ofereix actuacions integrades d'orientació, formació i acompanyament als joves, i d'intermediació amb centres d'ensenyament,  entitats i empreses, i es caracteritza per oferir als joves itineraris de fins a 2 anys, per ajudar-los a desenvolupar els seus projectes professionals i personals.  Totes les actuacions són personalitzades de manera que la formació i la metodologia s'adapten a les necessitats de cada jove, que entrarà en contacte amb professions i empreses, sempre acompanyat i amb seguiment tutorial.

El programa que segueixen els joves que s'incorporen al projecte té una àmplia vessant innovadora en l'aspecte metodològic i un gran valor afegit perquè reforça les seves competències socials, cíviques i emprenedores, així com un treball d'apoderament a partir d'interessos motivacionals  com l'esport, la cultura i les noves tecnologies.

Mitjançant el conveni signat entre l'Ajuntament de Berga i Ampans, el consistori de la capital del Berguedà cedeix les seves instal·lacions i facilitarà la coordinació per dur a terme el programa entre els joves de Berga.

Arxivat a