ERC Berga proposa un reglament que reguli les bonificacions de les ordenances municipals

L'objectiu dels republicans és obrir els ajuts a la ciutadania i millorar la transparència | ERC votarà a favor de les ordenances municipals si s'aprova tirar endavant el reglament

14 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:08h
Els regidors d'ERC Berga Jordi Pujals i Ermínia Altarriba
Els regidors d'ERC Berga Jordi Pujals i Ermínia Altarriba | Aida Morales
ERC de Berga presentarà, aquest dilluns al Ple extraordinari de les ordenances fiscals, la seva proposta per regular les bonificacions que es desprenen d'aquestes. Es tracta d'una proposta paral·lela, que es deriva de l'objecte del debat, però que no va directament relacionat amb aquest. Segons els republicans, és important que l'Ajuntament de Berga, igual que altres consistoris, tingui un reglament que reguli les bonificacions i que sigui obert a tota la ciutadania, per tal que tothom pugui conèixer quines són les condicions per a optar-hi. 

L'aprovació inicial d'aquesta proposta, presentada pels regidors Ermínia Altarriba i Jordi Pujals, estarà subjecta al seu vot favorable a les ordenances fiscals. Malgrat que la seva proposta de reglament no es podrà aprovar fins a un proper Ple ordinari, sí que volen assegurar-se el compromís de l'equip de govern en aquest sentit. "La nostra condició per aprovar les ordenances és aquesta", ha afirmat Pujals. 

En aquest sentit, ha continuat, l'increment d'ingressos que es derivarà de la modificació d'algunes ordenances "ha de revertir en un ajust social", i això no és, ni més ni menys, que bonificacions per als ciutadans. Entre les taxes que pretenen regular hi ha la del servei d'Escola Bressol, la de serveis d'ensenyament especials, és a dir, l'Escola Municipal de Música de Berga, la de la piscina municipal, la del cementiri local, i la de la recollida, tractament i eliminació d'escombraries. 

Una vegada s'hagi aconseguit aquest compromís inicial, ha precisat Altarriba, s'analitzarà amb els tècnics de serveis econòmics, i s'intentarà aplicar a partir de l'any que ve. No obstant això, els dos regidors han assegurat que la mesura proposada millorarà la "transparència", i permetrà que tothom conegui les condicions necessàries per optar a les bonificacions. 

Ple extraordinari d'ordenances

El Ple extraordinari de les ordenances municipals portarà a debat diverses modificacions analitzades per l'equip de govern, pel que fa a referència a impostos com el de Béns Immobles (IBI) o l'Impost sobre les Activitats Econòmiques (IAE). En aquest punt, i malgrat lamentar que s'hagi tingut la informació sobre aquests amb relatiu poc temps, ERC ha indicat que, de primeres, veuen "bé" les modificacions, així com la proposta de tractar taxes concretes durant l'any, de forma unitària amb la resta de regidors del consistori.
Arxivat a