L'Ajuntament de Berga justifica el canvi d'ubicació dels contenidors i demana disculpes per la manca d'informació

Pengen cartells en diversos punts de la ciutat explicant el canvi i lamentant les molèsties als veïns

Redacció
15 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:48h
Bosses abandonades al mig del carrer.
Bosses abandonades al mig del carrer. | Aida Morales
Després del debat i la polèmica encesa durant mesos pel canvi d'ubicació de diverses illes de contenidors, l'Ajuntament de Berga ha penjat cartells en determinats punts de la ciutat en què informa d'aquest canvi, i lamenta les "molèsties" que aquest hagi pogut causar als veïns. En aquest cartell, el consistori informa de la decisió presa conjuntament amb el Consell Comarcal del Berguedà per tal d'afavorir la recollida selectiva, i s'excusa per la "manca d'informació" que s'ha produït. 

A banda, també indica que deixar les bosses de brossa al carrer pot generar "problemes de salubritat",un fet que podria arribar a generar una sanció municipal.

Sobre això, durant l'últim Ple municipal, el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, va reconèixer un "problema" de "precipitació", tot afirmant que segurament s'havia actuat sense una campanya prèvia de comunicació prou important cap als veïns, que expliqués el motiu de tots aquests canvis. 

A banda de les crítiques a través de les xarxes socials, la problemàtica del canvi d'ubicació dels contenidors es va fer notòria després que alguns ciutadans decidissin deixar les bosses al carrer, justament al lloc on antigament se situaven els contenidors. Aquesta actitud, però, es va aturar durant uns mesos, després que el Consell i l'Ajuntament de Berga iniciessin una revisió de les bosses, per tal de conèixer la identitat dels infractors, però s'ha reprès darrerament. 
Arxivat a