Joan Roma proposa ubicar el Consell Comarcal del Berguedà al convent de Sant Francesc

L'alcalde de Borredà fa una carta oberta a l'alcaldessa de Berga i al president del Consell proposant aprofitar l'espai per unificar usos comarcals i de la Generalitat

Redacció
14 de novembre del 2016
Convent de Sant Francesc
Convent de Sant Francesc | ACN/Estefania Escolà
L’alcalde de Borredà, Joan Roma, ha enviat una carta oberta a l’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, i al president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, amb l’objectiu d’obrir el debat sobre el possible ús que es podria tenir el convent de Sant Francesc de Berga, que aquesta setmana ha estat cedit al consistori de la capital, de forma temporal, per part de la comunitat franciscana

Segons Roma, després d’estudiar diverses opcions durant anys, aquest convent podria esdevenir un espai on encabir la nova ubicació del Consell Comarcal del Berguedà, així com diverses oficines i estructures de la Generalitat de Catalunya, que actualment no tenen cabuda a Berga, o disposen d’un espai molt limitat. “Em permeto encetar aquest debat, amb ànim constructiu, sabedor que res és fàcil”, ha reconegut. En aquest punt, però, ha proposat fixar un termini d’un any per estudiar-ne la viabilitat, i tres anys per fer-ho realitat. 

“Aquest repte milloraria sensiblement el treball dels principals organismes comarcals i nacionals, i alhora facilitaria la relació amb els administrats”, ha assegurat. A més, els ciutadans trobarien, en un mateix edifici, tots els serveis, una possibilitat que, des de fa anys, s’ha trobat a faltar, segons ha dit. 

Si es repassen les seus actuals de les infraestructures comarcals o nacionals, ha recordat, els organismes del Berguedà “no tenen espai suficient” per dur a terme les funcions encomanades. I pel que fa als espais de la Generalitat, n'ha destacat la “dispersió” o la “inadequació” d’algun dels seus locals de lloguer. Per això, ha sentenciat, és hora de “tirar endavant un projecte global, ambiciós i de futur”, pensat per agrupar en un sol lloc tots els organismes, serveis i delegacions a la comarca.
Arxivat a