Gironella instal·la quatre nous desfibril·ladors i aspira a convertir-se en municipi cardioprotegit

La voluntat de l'Ajuntament és col·locar uns 18 aparells entre el poble i les colònies

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:03h

Desfibril·lador a l'exterior de l'Ajuntament de Gironella Foto: AjGironella


L'Ajuntament de Gironella instal·larà, al llarg de les properes setmanes, quatre nous desfibril·ladors que se sumaran als dos que ja hi ha. Amb això, el consistori espera que la vila es converteixi en un "municipi cardioprotegit", una denominació que s'utilitza per classificar els pobles que compten amb dispositius DEA i que, a més, garanteixen que estan instal·lats en diferents punts del territori per assegurar el temps d'atenció. 

Segons la regidora d'Atenció a les Persones i Salut Pública, Teresa Terricabres, els nous dispositius s'instal·laran entre aquesta setmana i principis de desembre, i la intenció és arribar fins als 18 o 20 DEA, garantint que n'hi hagi a tots els barris i colònies del municipi, així com també a prop dels centres educatius. A més, i amb la col·laboració de l'entitat berguedana De Tot Cor, també es tenen previst dues sessions formatives pel personal municipal, obertes al conjunt de la ciutadania. Aquestes seran el 12 i el 19 de desembre a la tarda. 

Una vegada s'hagin instal·lat els nous desfibril·ladors, n'hi haurà a la zona esportiva i a l'interior dels recintes esportius, a l'exterior de l'Ajuntament, al vehicle policial, a l'exterior de la biblioteca i a l'exterior de l'escola de Gironella. 
Arxivat a