Tres autobusos del Berguedà s'omplen per assistir a la manifestació de les entitats sobiranistes de Barcelona

L'ANC calcula unes 150 persones, a part dels vehicles particulars | L'alcaldessa de Berga serà present en la manifestació

Redacció
11 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:50h

Manifestació a Barcelona Foto: Adrià Costa


Unes 150 persones d'arreu del Berguedà són les que s'han inscrit per baixar amb autobús cap a la manifestació convocada per l'ANC, Òmnium Cultural i l'AMI serà el pròxim diumenge 13 de novembre a les 12 del migdia entre plaça d'Espanya i les Fonts de Montjuïc. Un acte polític que tindrà una durada d'una hora i en què el protagonisme recaurà en centenars de càrrecs electes del món local, entre els quals l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós. 

La manifestació serà, doncs, en suport a les institucions catalanes i als càrrecs electes que estan en el punt de mira per estar impulsant el procés sobiranista. Entre aquests, a part de Venturós, també hi haurà la presidenta del Parlament, Carme Forcadell; l'expresident Artur Mas; les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau; el diputat al Congrés Francesc Homs, i el regidor de Vic Joan Coma. La convocatòria també pretén donar suport al president de Catalunya Acció, Santiago Espot, citat a declarar a l'Audiència Nacional per la xiulada a la final de la Copa del Rei.

Segons han explicat a NacióBerguedà des de l'ANC de Berga, s'han organitzat tres autobusos, a part dels vehicles particulars, per baixar en una manifestació que s'espera que serà "comuna" i unitària. Dos autobusos sortiran de Berga, amb diversos inscrits de l'Alt Berguedà, mentre que un tercer, han explicat, s'ha omplert amb gent de Gironella. 

En aquest cas, han dit, s'han superat les expectatives habituals, ja que s'esperava només omplir un o dos vehicles, i ho han atribuït al fet de donar suport a l'alcaldessa de la ciutat, que el passat divendres 4 de novembre va ser detinguda per dos delictes electorals, per no haver tret la bandera estelada el balcó de l'Ajuntament. 
Arxivat a