L'ACA demora la construcció de la depuradora de Borredà, però assegura que no canviarà la ubicació

L'Agència Catalana de l'Aigua es compromet a buscar solucions

10 de novembre del 2016
Actualitzat a la 13:37h

Terreny on ha d'anar situada la depuradora de Borredà Foto: ACN


Les obres de construcció de la depuradora de Borredà es demoraran fins que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), l'Ajuntament del poble i els veïns s'hagin reunit, tot i que aquesta instal·lació, en cap cas, canviarà d'ubicació. Així ho han confirmat a NacióBerguedà fonts de l'ACA, que han explicat que, ara per ara, la prioritat és que tothom pugui expressar les seves preocupacions, "seure en una taula" i buscar solucions. "L'ACA està disposada a dialogar, pactar i analitzar quin tipus de millores es poden introduir en aquesta instal·lació", han afirmat, sobretot, pel que fa a l'aspecte de les possibles olors. No obstant això, han assegurat, "no es canviarà el lloc". 

L'objectiu, han dit, és buscar solucions per "tranquil·litzar" i donar les "màximes garanties" perquè la depuradora no sigui una molèstia, han afirmat. En aquest punt, la reunió, que encara no té data fixada, serà important per acostar punts de vista i parlar. 

Dilluns d'aquesta setmana, diversos veïns van impossibilitat l'inici de les obres de la depuradora de Borredà, instal·lant un vehicle que barrava el pas del camí d'accés als terrenys. La preocupació versava sobre el fet que la depuradora que es vol construir estava planejada massa a prop del nucli urbà, i això podia comportar greuges pels veïns. En aquest punt, l'ACA va aixecar acta del succés, i va demorar les obres, que no se sap quan s'iniciaran.