El Museu de les Mines de Cercs recordarà la revolta llibertària de 1932

Una visita teatralitzada per l'espai farà homenatge a uns fets que van marcar la història del Berguedà

Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 19:58h
Fotografia antiga
Fotografia antiga | Museu de les Mines de Cercs
El Museu de les Mines de Cercs organitzarà, el proper diumenge 13 de novembre a les 12.00 hores del migdia, una visita teatralitzada a la colònia minera de Sant Corneli. Serà en el marc de la Setmana del Turisme Industrial, tot recordant l'any 1932, quan la conca minera de Fígols va viure un dels fets més rellevants de la història de la comarca; la revolta del comunisme llibertari. 

Aquest any, la revolta de les classes obreres va arribar a diferents pobles de l'Alt Llobregat, però el govern de la República el va reprimir de forma ràpida i contundent. Amb aquesta visita, es farà un petit homenatge a aquests fets, conjuntament amb el grup local de teatre amateur Quercus i un guia del Museu de les Mines. 

La visita teatralitzada resseguirà els diferents espais on va passar la revolta, però també explicarà el dia a dia de tota aquella gent que vivia a l'entorn de la mina i en una colònia industrial. Segons ha indicat el Museu de les Mines, serà una visita "plena de personatge i d'històries personals" que transportaran els visitants a una època "on el pa pels fills es guanyava amb esforç, suor i, a vegades, la mort". Aquesta activitat serà totalment gratuïta, i el punt de trobada serà la recepció del museu.
Arxivat a