La Mostra Internacional de Films de Dones arriba al Berguedà

Les pel·lícules es projectaran a la comarca entre els mesos de novembre i desembre

Redacció
09 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:39h
La 24a Mostra Internacional de Films de Dones farà escala al Berguedà, posant a l'abast dels diferents ajuntaments un conjunt de pel·lícules dirigides per cineastes catalanes. Serà a la Biblioteca de Puig-reig, a la de Gironella i al Teatre Patronat de Berga, on es prepararan sessions que comptaran amb les pròpies cineastes, així com de l'acompanyament d'una programadora de la mostra. 

La primera sessió serà el 25 de novembre a les 19.00 hores a Gironella i a Puig-reig, de forma paral·lela. A la Biblioteca de Gironella es projectarà "Empieza en ti", de la directora Marta Vergonyós. Una pel·lícula que parla de quatre dones de diferents edats i perfils, que s'hauran d'enfrontar a la violència dels seus marits i marxar per començar de nou. Per altra banda, a Puig-reig es passarà "Mai és fosc", un film dirigit per Erika Sànchez, i que és un llargmetratge documental en què es dibuixa un retrat de l'economista i activista Arcadi Oliveres, i la seva visió d'aquest de les lluites estudiantils contra la dictadura de Franco durant els anys 60, els moviments antiglobalització, la creació del Fòrum Social Mundial a Porto Alegre i el moviment dels indignats. 

Les sessions al Teatre Patronat de Berga seran el 16 de desembre a les 22.00 hores. Allà es passarà "Ainda Maruxa", de Maria Romero, sobre els dos últims habitants d'un petit poble de Lugo, i el 18 de desembre, "Ara o mai", de María Ripoll, en què es relaten els problemes del casament entre una parella de joves.
Arxivat a