L'Ajuntament de Berga rebrà avui les claus del convent de Sant Francesc

La cessió serà gratuïta durant 25 anys prorrogables, i les finalitats hauran de ser d'ús socials, culturals, docents, de lleure o administratiu

10 de novembre del 2016
Convent de Sant Francesc de Berga.
Convent de Sant Francesc de Berga. | Aida Morales
L'Ajuntament de Berga rebrà, aquest dijous, les claus del convent de Sant Francesc. Serà en un acte de lliurament simbòlic a la Sala de Plens, en què es materialitzarà la cessió temporal durant 25 anys d'aquest gran espai situat al cor del centre històric de Berga. Aquesta cessió, negociada amb la comunitat franciscana, es va aprovar també en sessió plenària, amb la unanimitat de tots els grups municipals, tot i també el compromís de realitzar-hi activitats. 

De fet, la voluntat de l'equip de govern, tal com van indicar fa uns mesos, era habilitar aquest espai per a usos socials, culturals, docents, de lleure i administratius. Una vegada hagin passat els 25 anys, aquesta cessió es podria prorrogar cinc anys més, tot i que la propietat serà de l'orde religiosa.

Per habilitar l'espai, l'Ajuntament de Berga té previst invertir un milió d'euros, i també es farà càrrec de les despeses derivades del seu manteniment, impostos i assegurances, per tal de posar-se al dia de les normatives. Una altra des les condicions, però, també és que les activitats que s'hi realitzin no vagin en contra de la moral cristiana. 

A l'hort dels frases, però, no s'hi podrà edificar, ja que hi ha una càrrega urbanística que ho regula. A nivell estructural, per altra banda, tampoc s'han detectat desperfectes ni patologies greus, tot i que l'equip de govern té clar que s'haurà de renovar la instal·lació elèctrica per adaptar-la a la normativa, renovar la instal·lació d'aigua, el sistema de sanejament, les normes d'accessibilitat, els criteris de protecció en cas d'incendi i el sistema de calefacció.
Arxivat a