El conseller de Justícia afirma a Berga que hi haurà un «conflicte de legitimitats» amb l'estat espanyol

Carles Mundó assegura en l'acte d'ERC que s'estan tramitant "amb seguretat jurídica" les lleis del futur estat català

08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:11h
El conseller de Justícia, Carles Mundó a Berga
El conseller de Justícia, Carles Mundó a Berga | Aida Morales
El règim jurídic per avançar cap a la República catalana està clar i establert. Amb aquesta seguretat ho ha afirmat a Berga, el conseller de Justícia, Carles Mundó, que en un acte convidat per Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la capital del Berguedà ha relatat l'estat de la tramitació del marc legal català, per avançar cap a un referèndum que porti a la independència. 

Tal com ell mateix ho ha indicat, es tracta d'un procés, el català, que avança d'una votació a una altra. La primera, ha recordat, va ser la del 27 de setembre, quan es va votar tot un conjunt de partits amb un full de ruta clar. Mentre que la segona, per la qual s'està treballant, és la votació final que construirà, si els ciutadans ho decideixen així, la futura República catalana. 

Ara per ara, ha explicat, s'estan tramitant les lleis del futur estat, que són la Llei d'Hisenda, la Llei de la Seguretat Social i la Llei de la Transitorietat Jurídica. Aquesta darrera, ha afirmat, és la que "donarà seguretat jurídica al procés". En aquest punt, però, Mundó també ha indicat que "té clar" que, amb l'estat espanyol hi haurà un "conflicte de legitimitats". 

"Les lleis que fa el Parlament espanyol són legítimes, i les que fa el Parlament de Catalunya són legítimes també perquè les aprova un Parlament legítim", ha assegurat. En qualsevol cas, però, el conflicte es desgranarà amb democràcia, a través del vot de la gent, que serà el que, segons ha dit, "validarà la legitimitat d'aquestes normes". 

En aquest punt, ha reiterat, s'està treballant en un procés que va "de la llei a la llei", que s'està realitzant amb tota la seguretat jurídica possible, i que permetrà que la ciutadania i les empreses tinguin el "marc legal aplicable per a qualsevol relació jurídica". Pel que fa al seu paper, com a membre del Govern, ha recordat, és important respectar la separació de poders. Per això, ha destacat la feina que fan els grups parlamentaris que, ha indicat, "són els que legislen".
 

Xerrada del conseller de Justícia, Carles Mundó a Berga Foto: Aida Morales

Arxivat a