El Berguedà organitza activitats de sensibilització pel Dia Mundial de la Diabetis

La diabetis afecta unes 4.000 persones de la comarca del Berguedà, aproximadament entre un 8 i un 10% de la població

Redacció
08 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:43h
Diabetis
Diabetis | Pixabay
El Dia Mundial de la Diabetis, que se celebrarà el proper 14 de novembre, es viurà al Berguedà amb tot un seguit d'actes organitzats per l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, l'Institut Català de la Salut i l'Associació de Diabètics de Catalunya, amb l'objectiu de sensibilitzar i informar la població sobre aquesta malaltia. Actualment, la diabetis afecta unes 4.000 persones de la comarca del Berguedà, aproximadament entre un 8 i un 10% de la població, i uns 415 milions de persones adultes a tot el món. De fet, segons han informat, es calcula que una de cada dues persones amb diabetis encara estan per diagnosticar. 

Els actes del Dia Mundial de la Diabetis al Berguedà començaran dissabte 12 de novembre a les 18.00 hores al Pavelló de Suècia de Berga amb la xerrada "La diabetis i els teus ulls", a càrrec del doctor Carles Penovi de l'Hospital de Berga. A continuació, els participants podran gaudir d'un piscolabis amenitzat per Quim Castilla. El dia següent, per altra banda, s'animarà tothom a vestir-se de color blau per participar en la tradicional caminada urbana contra la diabetis, que sortirà a les 12.00 del migdia de les fonts del passeig de la Indústria de Berga. Amb aquesta activitat s'intenta promoure l'exercici físic com a mesura per prevenir i lluitar contra la malaltia. 

Finalment dilluns, el Dia Mundial, s'instal·laran taules informatives sobre la diabetis a diferents centres sanitaris de la comarca, entre els quals el vestíbul de l'hospital i diferents consultoris d'atenció primària, i les persones que ho vulguin podran fer-se, gratuïtament, proves de glucèmia i informar-se sobre la malaltia. 

Actualment, la diabetis és encara la primera causa de ceguesa al món. El diagnòstic precoç i un bon control de la malaltia des dels seus inicis és una de les claus per millorar la situació de les persones afectades.
Arxivat a