La Fira de Sant Martí de Puig-reig descobrirà la cara més humorista del Pubillatge

El municipi mantindrà el vermut tradicional, batejat com a vermut de Sant Martini | Divendres s'inaugurarà el Fòrum 10 Comunicació amb la participació de Tomàs Molina

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:50h
Presentació de la Fira de Sant Martí a Puig-reig
Presentació de la Fira de Sant Martí a Puig-reig | ADBerguedà
La Fira de Sant Martí de Puig-reig vol ser més que una fira comercial. Malgrat que el seu origen i tradició durant els darrers anys ha estat aquesta, des de l'any passat que s'han anat incorporant novetats, amb una major implicació de les entitats del poble i els restauradors. Enguany, però, la sorpresa de la fira serà ben diferent, posant sobre la taula una proposta inèdita encara al Berguedà, si bé també ho podria ser a Catalunya, i que ensenyarà la cara més simpàtica i humorista del Pubillatge, amb una gala gens habitual. 

Serà dissabte 12, el mateix dia de la fira. A partir de les 20.00 hores al Pavelló d'Esports es farà la proclamació de la pubilla, dama, hereu i fadrí 2016-2017, amb la participació de l'homorista i redactor del Berguedà Online David Cols. Segons ha explicat a NacióBerguedà, l'objectiu d'aquesta gala serà construir un espectacle "divertit i d'humor", que s'allunyarà del tradicionalisme, amb tocs de renovació i modernitat. "Li donarem una nova capa de pintura a l'acte", ha explicat Cols, i d'aquesta manera, s'intentarà mostrar el Pubillatge des de la renovació.

Per altra banda, amb els membres nous i antics del Pubillatge del poble també es farà un concurs amb temes d'actualitat i de cultura popular. En aquest, però, hi podrà participar tothom qui vulgui, ja que serà interactiu a través del mòbil, i com una activitat integradora.

Les activitats de la Fira de Sant Martí, però, es desplegaran durant tota la setmana. Abans del cap de setmana, amb diverses activitats infantils i de cultura popular, i a partir de divendres, amb més actes, com ara un taller de cuina infantil, un sorteig, l'entrega de premis del Concurs de Pintura Ràpida o la inauguració de la Sala d'Actes Ramon Llobet. Aquest mateix dia, per altra banda, també començarà el Fòrum 10 Comunicació "Pendents del Temps", amb la participació del meteoròleg Tomàs Molina, i la presentació de la nova pàgina web de Ràdio Puig-reig, amb accés directe a l'estació meteorològica i a la previsió del temps. 

El dia dels comerciants serà dissabte, amb una fira de productes, artesania, indústria i vehicles. Segons han explicat des de l'Ajuntament de Puig-reig, la voluntat és que no sigui una exposició normal, sinó que es puguin trobar cotxes i motos antigues i diferents. Pel que fa a les parades, s'esperen més d'un centenar d'expositors al carrer, que creïn ambient i puguin fer gaudir els visitants, amb productes i elements útils i artesanals. Tot això, a més s'ambientarà amb una cercavila, activitats de ball, gegants i capgrossos i tallers de manualitats, entre d'altres.

Pel que fa a diumenge, quan es tornarà a obrir la fira, se celebrarà la XXXV Trobada de Gegants i cercavila pels carrers del poble, amb la celebració de 35 anys dels Gegants de Puig-reig, i el recuperat Vermut de Sant Martí, batejat com a Vermut de Sant Martini, a càrrec dels bars i restaurants del poble, i amb la participació del grup DJ CD. Aquesta activitat, de gran èxit l'any passat, va superar totes les previsions previstes. Per això, enguany s'ha plantejat a més gran nivell, i s'espera que sigui una de les activitats més ben acceptades, si el temps acompanya.

El tancament de la fira es farà al pavelló d'esports amb l'actriu Montserrat Carulla, que interpretarà "La música de les paraules", amb entrada anticipada a 10 euros o 12 a la taquilla. 

Consulta el programa d'actes de la Fira 

Arxivat a