L'ACA recorda als veïns que la depuradora de Borredà fa anys que està planificada

Les protestes impossibiliten començar les obres de la depuradora aquest dilluns

07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:04h
L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) no ha pogut iniciar les obres de la depuradora de Borredà aquest dilluns, tal com es tenia previst. Segons han informat a NacióBerguedà, els tècnics no han pogut accedir al terreny preparat, ja que hi havia un vehicle entravessat a la carretera que dóna accés a la finca, amb un grup de veïns manifestant el seu posicionament en contra, per la proximitat d'aquesta obra al nucli urbà. 

Tal com han indicat, aquest dilluns els tècnics han aixecat l'acta de replanteig, fent constar la manifestació i la impossibilitat de treballar, i l'ACA ja s'ha posat en contacte amb l'Ajuntament de Borredà per mirar que les obres es puguin tirar endavant quan abans millor, per tal de garantir el tractament correcte de les aigües residuals de la població. Segons han indicat, és important que aquestes arribin al riu en condicions, com es fa amb el cas de les 504 depuradores que funcionen a Catalunya. 

A més, l'Agència Catalana de l'Aigua ha avisat, tal com també ha indicat l'alcalde, Joan Roma, a aquest diari, que aquesta infraestructura ambiental fa anys que està planificada, programada i prevista al Pla de Sanejament de Catalunya, i que ha passat tota la tramitació prèvia, inclòs el tràmit d'informació pública, en què han assegurat que no es va presentar cap al·legació, ni per part de l'Ajuntament, ni dels veïns del municipi, quan a la seva ubicació. 

Des de fa setmanes, diversos veïns han posat sobre la taula la seva preocupació pel lloc on es preveu construir la nova i esperada depuradora. Tal com han afirmat en diverses ocasions, creuen que la proximitat comportarà soroll i males olors. 

La depuradora de Borredà feia 13 anys que estava adjudicada i 17 anys que s'esperava. Durant anys, va ser un dels principals cavalls de batalla de les legislatures municipals, amb un projecte inicial que alguns veïns consideren que s'hauria de revisar, ja que ha quedat massa a prop del poble. La depuradora de Borredà tindrà un cost de 850.000 euros, amb un projecte millorat respecte del que es va fer.