Les obres per construir la depuradora a Borredà comencen amb problemes amb els veïns

Els veïns critiquen que la depuradora es construirà massa a prop del poble

Redacció
07 de novembre del 2016
Actualitzat a les 11:28h
Terreny on ha d'anar situada la depuradora de Borredà
Terreny on ha d'anar situada la depuradora de Borredà | Cedida
Les obres de construcció de l'esperada depuradora de Borredà han començat, aquest dilluns, amb certa problemàtica amb els veïns. Des de fa setmanes, una part del poble criticava que la depuradora es construís massa a prop del nucli urbà, un fet que podia comportar soroll i males olors. Això generava cert malestar, ja que, per altra banda, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) havia decidit, enguany, començar una obra que feia més de 13 anys que s'esperava i es reivindicava. 

Aquest dilluns, segons han explicat a NacióBerguedà fonts de l'Ajuntament de Borredà, s'ha iniciat l'acte de replanteig, un tràmit administratiu i formal que dóna, de manera simbòlica, el tret d'inici de les obres. Per altra banda, ja s'han pogut veure les primeres màquines, que seran les que prepararan el terreny. En aquest punt, però, el vehicle d'un veí i diverses persones s'han entravessat en un dels camins d'accés, com a mostra crítica amb aquesta ubicació. 

Davant d'aquest fet, l'alcalde de Borredà, Joan Roma, ha explicat a aquest diari que és competència de l'ACA actuar. Si aquesta institució ho considera, adoptarà les mesure que cregui convenients, tot i que quedarà a mans d'aquesta i no del consistori. La depuradora de Borredà feia 13 anys que estava adjudicada i 17 anys que s'esperava. Durant anys, va ser un dels principals cavalls de batalla de les legislatures municipals, amb un projecte inicial que alguns veïns consideren que s'hauria de revisar, ja que ha quedat massa a prop del poble. 

Aquesta també és la visió de l'oposició. Sense voler entrar-hi a fons, el cap de llista de la CUP a Borredà, Antoni Chueca, ha indicat que, si en una cosa tothom coincideix, és que potser queda massa a prop del nucli. En aquest punt, l'alcalde de Borredà ja va dir que intentaria fer un seguiment de la construcció de la depuradora, amb l'objectiu que afectés el mínim possible als veïns, i per tal que es fes amb totes les garanties. 

La depuradora de Borredà tindrà un cost de 850.000 euros, amb un projecte millorat respecte del que es va fer.