Acorden els nous recorreguts fixos que tindran els Passacarrers de la Patum

El Patronat aprova reduir de 3.000 a 1.500 els programes de pagament

Redacció
06 de novembre del 2016
Actualitzat a les 18:41h
Aquest any, les dues Passades de Patum tindran recorreguts fixos, per tal de controlar el temps que duren i facilitar-ne la coneixença. En la reunió del Patronat d'aquest divendres, de fet, ja s'ha aprovat la proposta inicial de recorregut de les Passades, que va plantejar la Comissió Executiva, els caps de colla i representants de les comparses. 

Pel que fa a dimecres, la proposta és començar a Sant Pere, es passarà per la Rectoria, el carrer Pinsania, el carrer del a Pietat fins a la plaça de l'Om, amb la possibilitat d'escurçar baixant pel carrer Borredà, es passarà pel carrer Buxadé fins a la plaça de Sant Pere, s'avançarà pel carrer Balmes fins a la plaça Viladomat, tot i que "en cap cas", segons han indicat, les comparses passaran per les Fonts del Vall ni baixaran al Vall de Baix. Es continuarà per les escales de la presó, la plaça Doctor Saló, Sant Pere, el carrer Bon Repòs, la plaça Maragall, la Torre de les Hores, Sant Francesc, el carrer Menorets, el carrer Puig-reig, el de Mossèn Huch, el carrer Verdaguer, el camí del Roser fins a la Residència, en cas que hi hagi salt, i es tornarà pel carrer del Roser fins al carrer Cervantes, el Jutjat, el passeig de la Pau i, finalment, les places Sant Joan i Sant Pere, on es faran tirabols. 

Respecte de dissabte, es farà el recorregut tradicional de les places, arribant fins a l'Hospital Comarcal Sant Bernabé, i de Sant Francesc es baixarà per la Ronda Queralt i el carrer del Roser fins al carrer Cervantes. En aquest punt, s'ha considerat la possibilitat de buscar un salt fix abans del trencament amb el carrer Cervantes, i fer salts de pujada des del passeig de la Pau a la plaça del a Creu. Finalment, prosseguir per la plaça de les Fonts i la de Sant Joan, amb tirabols allà i a Sant Pere. 

En relació a la ubicació exacta dels salts, el Patronat de la Patum ha acordat demanar als regidors que informin dels llocs on volen que es facin, a fi de tancar els recorreguts, i pel que fa als indrets on aixoplugar les comparses en cas de pluja, ja s'han proposat diversos llocs, tot i que s'ha de demanar permís, i s'haurien de buscar més alternatives que permetessin tancar-hi els Gegants. 

Programes de la Patum

El Patronat de la Patum també ha aprovat diverses mesures respecte del material informatiu que acompanya la festa. De cara a aquest 2017, es reduiran de 3.000 a 1.500 els programes de pagament, que mantindran un preu de venda de tres euros, tot i incrementar-se el preu de cost, i tornar a fer bosses per entregar-los. 

Per altra banda, s'ha desestimat la possibilitat d'augmentar el preu del programa tot afegint algun element complementari, i s'ha acordat elaborar 11.000 tríptics informatius de distribució gratuïta que, a diferència de l'any passat, tindran unes lletres més grans i visibles. També hi haurà 1.000 cartells anunciadors de la Patum, 500 cartells anunciadors de la Patum Infantil i, pel que fa a les làmines de col·lecció, la seva continuació es valorarà properament.
Arxivat a