PATUM

L'Ajuntament de Berga invertirà 16.000 euros per arreglar la teulada de la Casa de la Patum

Les comparses podran tornar al punt de museïtzació habitual, després de més de mig any als baixos de l'ajuntament

per Aida Morales, 6 de novembre de 2016 a les 17:45 |
Casa de la Patum (arxiu) | ACN.
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Berga ha resolt quina és la millor solució per tornar a disposar de la Casa de la Patum. Segons s'ha acordat en la darrera reunió del Patronat d'aquest divendres, s'ha decidit arreglar la teulada de l'actual Casa de la Patum, amb una obra que costarà 16.000 euros. Aquesta ha estat la proposta més econòmica de les tres demanades, una reparació que començarà en breu, que durarà un parell de mesos, però que encara no té data fixada. 

El passat mes de juny, les comparses de la Patum no van poder tornar a les instal·lacions habituals per culpa del mal estat de l'edifici, que tenia goteres, i també podia tenir un problema de tèrmits. Per aquest motiu, les comparses havien quedat guardades als baixos de l'Ajuntament de Berga, estudiant quina era la millor solució, ja que s'havien de fer números o decidir si es traslladava aquest punt de museïtzació provisional a un altre lloc. 


El temor era que, amb l'aigua i la humitat, les comparses poguessin anar-se deteriorant. De fet, en una reunió del Patronat, la restauradora de la comparseria, Gemma Rodríguez, ja va avisar d'això, afirmant que l'estat de conservació de les comparses es podia veure molt afectat. 

En declaracions a NacióBerguedà, la regidora de Patum, Mònica Garcia, també va lamentar que l'edifici on se situa la Casa de la Patum estigués "pitjor" que mai, i va criticar que aquest problema s'arrossegués des de fa temps, amb la inacció de governs anteriors. 

 

Participació