CDC, ERC i ICV de Berga expressen un suport unitari a Venturós, amb matisos

Els grups municipals consideren que les formes de la detenció no van ser les correctes

06 de novembre del 2016

Montse Venturós i Benet Salellas en sortir del jutjat Foto: Adrià Costa


Els grups polítics de CDC, ERC i ICV a Berga han volgut manifestar, expressament, el seu suport a l'alcaldessa de la ciutat, Montse Venturós, que aquest divendres ha estat detinguda pels Mossos d'Esquadra, i traslladada als Jutjats de Berga a declarar per dos presumptes delictes electorals. En el cas dels dos primers, representants del partit a nivell local han volgut ser presents a la manifestació de suport davant d'instàncies judicials, mentre que el tercer, que no hi ha pogut anar, ha volgut deixar constància del seu suport, a través de declaracions enviades expressament a NacióBerguedà

"La detenció de matinada s'hagués pogut fer d'una altra manera", ha afirmat el convergent Ramon Minoves. Segons ell, la declaració de Venturós davant del jutge és "el que s'havia de fer", tot i que les maneres no han estat les correctes. Minoves ha recordat que, des del seu punt de vista, qualsevol polític investigat per independentista ha de declarar perquè "té bons arguments" per fer-ho. Aquest és el cas de l'expresident Artur Mas o de la presidenta del Parlament, Carme Forcadell: "Com que els arguments de la independència i del 9-N són bons arguments, doncs s'expliquen". No obstant això, ha remarcat que la manera com s'ha fet, no ha estat la millor.

Per a la republicana Ermínia Altarriba, el focus d'ha de col·locar en la detenció. Segons ha dit, s'haurà d'estudiar si aquesta s'ha portat a terme segons els paràmetres habituals, ja que, per a ella, "és una mica estrany que s'hagi anat al domicili particular i no s'hagi fet en hores d'ajuntament". Davant de tot això, però, els polítics han de mantenir la fermesa, ha dit, ja que mantenir l'estelada va ser una decisió presa des del Ple de l'Ajuntament de Berga l'any 2012 i, per tant, tots els polítics "s'han de sentir d'alguna manera una mica en el seu lloc". 

"El que ha passat ens sembla una aberració", ha continuat l'ecosocialista Joan Torres. Des del seu punt de vista, "no es poden judicialitzar les idees" i, haver d'anar a "cal jutge", ha indicat, "no té sentit". Per això, ha volgut manifestar tot el suport a Venturós des d'ICV a Berga, i ha tornat a remarcar que, com a solució, no es pot oblidar el referèndum. 
Arxivat a