Albiol diu que la detenció de l'alcaldessa de Berga és «higiènica» per a la democràcia

El coordinador general del PPC assegura que és un missatge per als que creuen que viuen "en una anarquia i poden fer el que els dona la gana"

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 16:34h

Benet Salellas i Montse Venturós, a la sortida del jutjat de Berga. Foto: Adrià Costa


El coordinador general del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat que està molt satisfet per la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, i ho ha qualificat de "bona notícia per a la democràcia". Segons el líder del PP català, es tracta d'una mesura "ajustada a llei" però sobretot ha destacat que és "reconfortant i higiènica per a la democràcia". Albiol ha afirmat que la justícia espanyola ha enviat un missatge a la CUP i també a aquells que es volen "saltar l'estat de dret". "L'alcaldessa es pensa que està en una república independent i que pot fer el que li doni la gana, ara veurà que no és així", ha manifestat. A més, ha negat que el govern espanyol estigui al darrera de la detenció.

El líder del PPC ha celebrat la detenció Venturós i ha reconegut que és una notícia "molt positiva". "Malgrat a alguns els pesi, s'ha demostrat que l'estat de dret funciona i que la llei s'aplica a tothom, per més alcaldessa de la CUP que siguis", ha manifestat. Per a Albiol, que els mossos s'hagin presentat aquest matí a casa seva i se l'hagin endut a declarar al jutjat també és un fet "reconfortant i higiènic" per a la democràcia. 

Albiol insisteix que "les lleis són per a tothom" i que s'han de complir "encara que no agradin a tothom". A més, critica Venturós perquè considera que s'ha dedicat a "desafiar" l'estat de dret.

Des de la CUP han criticat que els mossos s'hagin endut detinguda Venturós quan estava sola a casa. Per a Albiol, aquesta crítica "distorsiona" la realitat. "Què pretenien, que s'organitzés una batalla campal?", s'ha preguntat. I afegeix: "Els senyors de la CUP han de saber que Catalunya continua essent Espanya, que és un estat de dret i que per més influència que tinguin al Govern de la Generalitat això no els permet saltar-se la legalitat". 

Albiol també ha críticat el Govern, a qui li ha recriminat que doni suport a qui "incompleix el mandat de la justícia". També ha qualificat de "lamentable" el "nivell de perversió" del Govern.
 
La "higiene" democràtica d'Albiol

No és la primera vegada que Albiol parla d'"higiene democràtica". El líder del PP l'ha fet servir en diverses ocasions, fins i tot en la causa contra Mas, Rigau i Ortega pel 9-N.

En la mateixa línia, a la campanya electoral va fer servir l'espot "limpiando Badalona", en clara al·lusió a la immigració.
 
Arxivat a