Una dotzena de concentracions als Països Catalans faran costat a Montse Venturós

La CUP demana a la Conselleria d'Interior i als Mossos que no acatin les ordres judicials

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 14:48h

L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, al balcó de l'Ajuntament. Foto: Aida Morales.


Una dotzena de concentracions arreu dels Països Catalans faran, simbòlicament, costat a l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, que aquest divendres a primera hora del matí ha estat detinguda i retinguda als Jutjats de Berga, per dos delictes electorals, després d'haver-se negat a treure l'estelada del balcó de l'Ajuntament en passades eleccions. Unes convocatòries precipitades, així com també ho ha estat la declaració que finalment Venturós ha realitzat davant del jutge. 

La principal concentració de suport serà a la plaça de Sant Pere de Berga, on s'espera la presència de Venturós, així com la de diversos representats polítics i socials del país. No obstant això, també s'han convocat mostres de suport a la plaça Sant Jaume de Barcelona, a la plaça del Vi de Girona, a la plaça Mercadal de Reus, a la plaça de la Paeria de Lleida, a la plaça de l'Ajuntament de Tortosa, a la mateixa de Figueres, a la de Sort, a la plaça de la Vila de Vilafranca del Penedès, a la plaça de Sant Roc de Sabadell, a la plaça de l'Ajuntament de Mataró, i a la plaça de Cort de Palma. 

Segons la CUP, aquestes concentracions serviran per demostrar que, malgrat la detenció, es manté ferma la decisió "de no retrocedir", ja que es considera la desobediència com l'eina "més vàlida" que hi ha davant de les lleis i persecucions judicials "injustes". Així mateix, el partit polític també ha demanat a la Conselleria d'Interior i als Mossos d'Esquadra que no acatin aquestes ordres, per "més injustes, il·legítimes i il·legals que siguin". 
Arxivat a