Joan Coma, sobre la detenció de l'alcaldessa de Berga: «Interior no pot obeir mandants antidemocràtics»

Montsé Venturós ha estat traslladada als jutjats avui mateix declararà davant del jutge | La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, expressa el seu suport a l'alcaldessa | Un centenar de persones es concentren des de les 9 als jutjats de la capital del Berguedà, entre aquestes el regidor de Capgirem i Isaac Peraire

Redacció Osona.com
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 17:51h
El regidor de Vic, Joan Coma, que està acusat de sedició.
El regidor de Vic, Joan Coma, que està acusat de sedició. | Adrià Costa
Els Mossos d'Esquadra s'han presentat aquest matí, a quarts de 8, a casa de l'alcaldessa de Berga, Montsé Venturós, acusada de desobediència, sense previ avis, segons ha pogut saber NacióDigital i l'han detinguda. L'alcaldessa ha estat traslladada directament als jutjats, on haurà de declarar, informa Aida Morales des de Berga.

Des de la CUP, s'ha convocat una concentració davant dels jutjats de Berga, a les 9 del matí, per donar-li suport, on hi ha un centenar de persones. Entre aquestes, també hi ha el regidor de Capgirem Vic Joan Coma, investigat per incitació a la sedició i que fa unes setmanes tampoc va anar a declarar, en el seu cas a l'Audiència Nacional.

Coma ha explicat que "és un clar atac a la voluntat popular" i que "estem aquí en defensa de les institucions i el mandat democràtic". El regidor de Capgirem considera que "Interior no pot obeir ordes antidemocràtiques, vinguin d'on vinguin".