El sobiranisme en bloc fa costat a Venturós després de la detenció

Carme Forcadell, Ada Colau i membres del Govern carreguen a les xarxes contra la judicialització del procés | Els "comuns" també critiquen la situació i la vinculen al nou executiu format per Mariano Rajoy

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:48h
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, després de l'entrevista.
L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, després de l'entrevista. | Aida Morales
La detenció de l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha unit el sobiranisme a les xarxes socials. Representants del Govern, del Parlament i del món local han volgut expressar el seu suport cap a Venturós, detinguda aquest divendres després de negar-se a declarar dues vegades per un presumpte delicte electoral basat en tenir penjada una estelada a la façana de l'ajuntament els dies de les eleccions del 20-D i el 26-J.

La primera en aparèixer ha estat la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, que ha volgut deixar clar que la "judicialització" del procés no impedirà que els catalans decideixin el seu propi futur:
 
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha carregat contra la "persecució" de les idees independentistes. "La llibertat d'expressió no és cap delicte", ha considerat a través de Twitter:
 
La consellera de la Presidència, Neus Munté, ha carregat amb duresa contra el govern espanyol, i ha evitat referir-se al fet que la detenció ha estat efectuada per part dels Mossos d'Esquadra. Fa unes setmanes, Munté va demanar apartar del debat polític el cos de policia català:
 
L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha defensat la "sobirania municipal" i ha criticat la judicialització de la política empresa pel PP:
 
S'hi han sumat altres representants del món dels "comuns", com és el cas de cap de files d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavie Domènech, i el president del grup parlamentari de Catalunya Sí que Es Pot (CSQEP), Lluís Rabell.
 
Venturós tambñe ha rebut el suport dels seus companys de partit, com és el cas de la diputada Anna Gabriel, que ha carregat contra l'Estat per "voler-nos detingudes": 
 Per la seva banda, l'Assemblea Nacional Catalana, ha mostrat la seva "solidaritat absoluta" amb l'alcaldessa. "Sempre defensarem la democràcia. Mai caminaràs sola", han piulat des del seu compte.Francesc Homs, cap de files del Partit Demòcrata Europeu Català (PDECat), ha ressaltat que no comparteix ideologia amb la CUP, però ha destacat el seu suport a Venturós:
 
Arxivat a