La CUP adverteix que la detenció de Venturós «afectarà» les relacions amb el Govern

Benet Salellas, diputat dels anticapitalistes, assenyala que un executiu independentista "hauria d'actuar d'una altra manera" | "Si hem de tenir les competències d'Interior per detenir electes, val més no tenir-les", assegura en declaracions a RAC1

Redacció
04 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:02h
Benet Salellas al debat de política general
Benet Salellas al debat de política general | Adrià Costa
Benet Salellas, diputat de la CUP, ha alertat aquest divendres que la detenció de l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per part dels Mossos d'Esquadra "afectarà" les relacions amb el Govern. Venturós ha estat detinguda per tal de dur-la davant del jutjat d'instrucció número u de la capital del Berguedà després que es negués a declarar dues vegades relacionades amb una estelada penjada a la façana de l'ajuntament.

"Un Govern independentista hauria d'actuar d'una altra manera", ha assenyalat Salellas en declaracions a RAC1 poc després de la detenció. El diputat s'ha referit directament a la posició del conseller d'Interior, Jordi Jané, de qui a dit que té "por" de perdre les competències del ram arran del xoc institucional amb l'Estat.

Obeir els mandats del Parlament

En aquest sentit, l'electe anticapitalista ha assegurat que "més val no tenir competències en Interior" si es fan servir per detenir càrrecs que "obeeixen els mandats dels ajuntaments". Salellas ha avançat que la CUP demanarà explicacions "al Parlament i al carrer" davant de la detenció de Venturós.

"Si la volien detenir, no calia que fos de matinada", ha apuntat el diputat anticapitalista en declaracions a TV3. Salellas ha destacat que Catalunya està en un procés de desconnexió i s'ha mostrat convençut que el jutge no té més opció que deixar Venturós en llibertat.
Arxivat a