L'Ajuntament de Berga reconeix un «problema» de «precipitació» en el canvi d'ubicació dels contenidors

El regidor republicà Jordi Pujals posa de manifest la disconformitat, sobretot en l'àmbit de la informació, sobre el canvi d'ubicació de contenidors | El Ple de Berga aprova donar suport al Correllengua

03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 22:58h
El regidor Jordi Pujals exposant la problemàtica dels regidors.
El regidor Jordi Pujals exposant la problemàtica dels regidors. | Aida Morales
La problemàtica del canvi d'ubicació dels contenidors a Berga està a l'ordre del dia. És present al carrer i a les xarxes socials, però també ho ha estat al Ple municipal d'aquest dijous, quan en una pregunta per part del regidor republicà Jordi Pujals, s'ha demanat l'opinió de l'equip de govern sobre aquest aspecte. En aquest punt, el regidor de Medi Ambient, Eloi Escútia, ha reconegut un "problema" de "precipitació" en aquesta mesura. 

"És cert que hi ha hagut un problema de coordinació entre qui gestiona la recollida i el propi ajuntament, una manca de comunicació i precipitació", ha assegurat el regidor de l'equip de govern. En aquest cas, doncs, creu que s'hauria d'haver "preparat prèviament", i comunicat "correctament" a la ciutadania ja que, si bé és cert que la redistribució pot ser correcta, s'ha fet d'una manera discutible. 

Per això, Escútia ha afirmat que portaran aquesta qüestió al Consell Comarcal, que és amb qui s'analitzarà aquesta mecànica, per tal que no torni a passar cap situació similar, que creï, com està creant, disconformitat entre els veïns. 

En aquest punt, per a Pujals el greuge més important ha estat la manca d'informació que hi ha hagut. "No s'han explicat els motius pels quals s'han fet aquests canvis", ha lamentat Pujals, que ha considerat que això es podria haver fet mitjançant els mitjans de comunicació, les xarxes socials o, simplement, cartells. 

Durant els darrers dies, diversos ciutadans han optat per deixar les bosses al carrer, justament al lloc on antigament se situaven els contenidors. Aquesta actitud, però, es va aturar durant uns mesos, després que el Consell i l'Ajuntament de Berga iniciessin una revisió de les bosses, per tal de conèixer la identitat dels infractors, però s'ha reprès darrerament. 

Aquesta qüestió, però, no ha anat deslligada d'altres preocupacions que s'han exposat, com ara la necessitat de millorar el mobiliari urbà de la ciutat, o d'instal·lar lavabos públics. Aquests dos temes els ha posat sobre la taula el regidor d'Iniciativa, Joan Torres, que conjuntament amb el cercle Podem Berga, ha mostrat la preocupació d'alguns veïns en aquest aspecte. 

"Hi ha un estat deplorable dels bancs del passeig de la Pau, dels 38 que hi ha, 16 estan fets malbé", ha lamentat. Sobre això, ha demanat al regidor d'Urbanisme, Oriol Camps, que dediqui una major partida per al manteniment, tot i que aquest ha indicat que els diners de l'Ajuntament "són els que són", i ha afirmat que, si s'arregla una cosa, potser no es podrà solucionar l'altra. 
 

L'equip de govern al Ple municipal de Berga Foto: Aida Morales


Pel que fa als lavabos, però, la regidora d'Atenció a les Persones, Anna Alsina, ha anunciat que properament es farà pública una campanya per posar-hi remei, en col·laboració amb els diferents establiments de restauració de la ciutat. L'objectiu, ha dit, és que aquests puguin obrir les portes als lavabos, sobretot tenint en compte els problemes d'una part de la gent gran. 

Durant la seva intervenció, però, Torres, ha insistit en la importància d'escoltar els veïns i solucionar aspectes de mobiliari i il·luminació, a part de donar públicament el condol a la família de Xavier Gassó, que va morir aquest darrer cap de setmana després de patir un accident de moto. 

Suport al Correllengua i voluntariat

Per unanimitat, i com un dels principals punts de l'ordre del dia, l'Ajuntament de Berga ha aprovat la moció de suport que el Casal Panxo ha presentat per donar suport al Correllengua. Aquesta, però, s'havia de plantejar abans de la celebració d'aquest, tot i que finalment no va poder ser així, i s'ha aprovat simbòlicament aquest dijous. 

Sobre aquest punt, la regidora de Cultura, Mònica Garcia, ha volgut explicitar el suport a la iniciativa, posant de manifest la "preocupant situació de la llengua" que, malgrat sembli que no és així, es reafirma amb dades objectives. "Un 30% de les persones que viuen al país parlen català al Principat, i als Països Catalans seria molt més preocupant".

Per altra banda, el grup de Convergència ha exposat breument al Ple municipal, la seva proposta per crear una bossa de voluntariat. Una projecte que l'alcaldessa ha entomat, tot afirmant que, des de l'equip de govern, també s'hi està treballant.

En els precs i preguntes, també han sortit altres temes d'actualitat, com ara la situació de l'expedient sancionador als anarquistes de Berga pel canvi de nom d'un carrer, o bé la presumpta agressió a una dona per part d'un agent de la Policia Local.
Arxivat a