La Polifònica de Puig-reig cantarà «Mamma Mia» a Berga al concert solidari del Rotary Club

Els beneficis de l'actuació aniran per a la Casa d'Acollida de Dones Les Vetlladores que gestiona Càritas Diocesana

05 de novembre del 2016
Actualitzat a les 12:43h
Polifònica de Puig-reig
Polifònica de Puig-reig | Polifònica de Puig-reig
La solidaritat tornarà a omplir Berga aquest cap de setmana. Com és habitual, se celebrarà el concert solidari del Rotary Club, enguany amb la participació de la Polifònica de Puig-reig, que interpretarà part del repertori de Mamma Mia, amb l'objectiu de recollir fons per a Càritas Diocesana del Berguedà. Una manera agradable i creativa de recaptar diners, que també tindrà un breu homenatge i record a Josep Maria Ballarín. 

"És molt important que poguem celebrar el concert perquè és una manera d'ajudar entitats que, en certa manera, necessiten suport per tirar endavant els projectes", ha explicat a NacióBerguedà Elena Zamora, professora i presidenta del Club Rotary del Berguedà. Aquesta entitat, formada per persones que, des de la vessant personal i professional tenen inquietuds solidàries, intentaran posar el seu granet de sorra per tirar endavant un projecte que Càritas té en ment des de fa mesos; la Casa de Dones Les Vetlladores. 

Segons el president de Càritas Diocesana del Berguedà, Josep Vidal, aquesta casa d'acollida pretén ser un refugi per a les dones maltractades o soles que, per diversos motius, necessiten ajuda i una llar temporal. No obstant això, aquest edifici feia un parell d'anys que estava en desús, de manera que calien diners per acabar-lo de posar en condicions, amb obres de rehabilitació i conservació. Amb el que es pugui recollir del concert, ha explicat Vidal, es portaran a terme accions per acabar d'adequar l'espai, amb l'objectiu que durant aquest mes de novembre ja es pugui atendre alguna dona. 

Pel que fa al Club Rotary Berguedà, cada any treballa per ajudar alguna de les entitats del tercer sector. Tal com ha explicat la seva presidenta, un jurat extern s'encarrega de seleccionar l'associació per la qual es treballarà en cada edició, realitzant tasques per dinamitzar la seva activitat i garantir-ne projectes de futur. El resultat final, però, dependrà de la ciutadania, ja que Rotary s'encarrega d'organitzar i sufragar l'activitat, tot i que el benefici sortirà de les entrades venudes. 

Per això, Zamora ha fet una crida als berguedans per assistir al concert que es farà el proper 6 de novembre a les 18.00 hores al Teatre Municipal de Berga, ja que "com més diners es recaptin, més es podrà contribuir". A més, també ha volgut destacar que el concert de la Polifònica de Puig-reig serà tot un espectacle, amb una part de la banda sonora de l'actuació Mamma Mia, i un gran talent vocal i musical. 

"És una coral molt estimada a la comarca i, enguany, vam demanar que fessin un repertori del musical Mamma Mia, que presentaran a la segona part del concert", ha recalcat. Pel que fa a l'entitat Rotary del Berguedà, ha assegurat que l'objectiu és "corregir desequilibris" i fomentar la cooperació des de l'àmbit social, amb la finalitat de fer partícip "el màxim volum de gent possible" en aquesta conscienciació.