Els Castellers de Berga tanquen la temporada amb 167 aletes, un nou local i la vista en formacions de vuit

Els de la camisa blau marí celebren tenir un punt fix d'assaig al Cine Catalunya | Els Castellers de Berga destaquen un creixement progressiu i constant des del 2012

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 20:39h
Els Castellers de Berga
Els Castellers de Berga | Aida Morales.
Els Castellers de Berga han finalitzat, tal com ells mateixos han afirmat, una "temporada de cine". En aquesta s'han assolit fites importants, com ara la realització dels primers castells de vuit pisos, tot i que també s'ha solucionat una de les grans assignatures pendents de la colla blau marí, establir-se en un punt fix d'assaig; el Cine Catalunya. Aquesta ha estat una de les grans passes endavant que han donat els castellers, consolidant-se com a colla, en un punt cèntric i amb múltiples possibilitats de la capital berguedana. 

"No s'expliquen aquests èxits sense l'entrada al Cine Catalunya", han afirmat en un comunicat de valoració. En aquest punt, han recordat que, des del 2012, van passar per diversos locals, com ara el gimnàs de l'Institut Guillem de Berguedà, l'Escola Santa Eulàlia, el Teatre de Cal Rosal i Cal Cuberas, trobant en el Cine Catalunya un "lloc de referència al cor de la ciutat", no només pels castellers, sinó també per a diverses entitats socials i culturals. 
 

Gràfica de l'evolució dels Castellers de Berga Foto: portal casteller



Durant aquesta temporada, han volgut precisar, s'ha continuat progressant, sense creixements espectaculars, però mantenint i consolidant els nous castells. Segons la gràfica del portal casteller, es pot constatar un creixement ininterromput des del 2012, amb noves formacions, com ara el 2 de 7, que s'ha carregat dos cops i descarregat tres vegades, o el primer 4 de 8 carregat. De fet, han assegurat, les cinc millors diades de la seva història s'han fet durant aquest 2016, amb un total de 167 aletes, comptant els 80 pilars de 4, i les 10 vegades que s'ha pogut descarregar el 5 de 7.

Durant aquest any també s'han fet 23 actuacions, coronant algunes de les places més simbòliques del país, com ara a la Tarraco Arena Plaça, tot i que també les de Gironella, Navàs, Vilanova i la Geltrú, Berga, Cervera, Puig-reig, Sant Quintí de Mediona, Manlleu, Prats de Lluçanès, Centelles, Bagà, Atenes, Ypati, Borredà, Manresa, Santpedor, Tarragona, Guardiola de Berguedà i Súria. 
Arxivat a