El Berguedà impulsarà l'ocupació a través del tèxtil i l'electromecànica industrial

L'ADBerguedà posarà en marxa diversos cursos a Berga per afavorir la inserció laboral

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 15:58h

Una persona especialitzada en indústria tèxtil Foto: ADBerguedà


L'Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posarà en marxa un programa per impulsar l'ocupació i la indústria del Berguedà, a través de les especialitzacions productives en indústria tèxtil i electromecànica industrial. Un projecte aprovat en el marc de les subvencions d’Ocupació a la Indústria Local 2016-2017, que busca afavorir la competitivitat de les empreses locals, enfortir la col·laboració público-privada i generar llocs de treball. 

L’objectiu del programa és promoure la contractació de persones amb especials dificultats d’inserció, posant èmfasi en persones de 45 anys o amb atur de llarga durada, que trobin l’oportunitat de tornar al mercat laboral. Aquest projecte inclou accions formatives en el sector tèxtil i electromecànic, consistents en formació sobre els oficis de teixidura i filatura, i manteniment industrial. 

Aquestes formacions s’iniciaran el proper 12 de desembre, de dilluns a divendres de matí o tarda, depenent del curs, i finalitzaran a finals de març. A més, també es bonificaran les empreses que contractin l’alumnat. En aquesta primera edició del programa, l’Agència va presentar una proposta mancomunada amb el Consorci del Lluçanès i el Moianès sobre el sector tèxtil, en què van participar 25 persones amb un percentatge d’inserció laboral del 60%.
Arxivat a