Capolat, Vilada i el Consell Comarcal del Berguedà rebran bicicletes elèctriques

La campanya de la Diputació de Barcelona s'emmarca dins d'un programa de mobilitat sostenible i canvi climàtic

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 10:21h
Els municipis de Capolat i Vilada, i el Consell Comarcal del Berguedà rebran aquest dijous, conjuntament amb 100 municipis i entitats locals més de la demarcació de Barcelona, un total de 202 bicicletes elèctriques. L'acte d'entrega serà a les 13.00 hores a l'Edifici El Rellotge del Recinte de l'Escola Industrial de Barcelona. 

El programa de cessió de bicicletes s'emmarca dins d'una campanya estratègica de la Diputació de Barcelona per a la mobilitat tova, i per la política d'eficiència energètica que es va acordar en el Pacte d'alcaldes i en la lluita contra el canvi climàtic. Abans de la cessió, però, es farà una sessió formativa adreçada als tècnics municipals i policies locals usuaris de les bicicletes, per tal d'explicar-los el programa i les experiències en el seu ús. 

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l'any 2008 per impulsar l'ús de la bicicleta per part de la policia local. L'any 2009 aquesta iniciativa es va estendre a altres serveis municipals i, actualment, la cessió de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. Des de l'any 2012, totes les bicicletes cedides són elèctriques.

Amb aquest lliurament, la Diputació de Barcelona ja ha cedit ja 451 bicicletes, de les quals 141 han estat per a la policia local i 302 per a serveis municipals de 226 municipis o entitats municipals de la demarcació de Barcelona.