L'Agència Catalana de Consum dóna 30.000 euros al Berguedà perquè realitzi accions en matèria de consum

El Consell Comarcal i l'Agència Catalana de Consum renoven el conveni

Redacció
03 de novembre del 2016
Actualitzat a les 9:38h
L'Agència Catalana de Consum dóna 30.000 euros al Berguedà perquè realitzi accions en matèria de consum
L'Agència Catalana de Consum dóna 30.000 euros al Berguedà perquè realitzi accions en matèria de consum | CCBerguedà
L'Agència Catalana de Consum (ACC) i el Consell Comarcal del Berguedà han signat aquest dimecres la pròrroga del conveni ja fixat el 2013, pel qual s'estableix l'encàrrec al Consell perquè gestioni actuacions en matèria de consum, a través de l'Oficina Comarcal d'Informació al Consumidor. El conveni, signat entre la directora de l'ACC, la berguedana Montserrat Ribera, i el president del Consell, David Font, suposa una aportació econòmica de 30.113,42 euros. 

Amb aquest acord, l'Oficina assumeix tasques relatives a l'atenció i la informació a les persones consumidores de la comarca, així com la resolució dels possibles conflictes en matèria de consum mitjançant la mediació i l’arbitratge, mecanismes extrajudicials de resolució de conflictes, voluntaris i gratuïts per a ambdues parts, consumidors i empreses.

Al llarg del 2015, aquesta oficina ha atès 1.794 consultes, 11 queixes, 10 denúncies i 174 reclamacions. A més, també es van realitzar sis laudes arbitrals i 136 mediacions, que es van resoldre amb 91 acords, 35 arxius per manca d'acord, quatre arxius per desistiment i sis reclamacions traslladades a arbitratge perquè s'emeti un laude.