Tornen a deixar escombraries al carrer, als llocs on antigament hi havia contenidors

Alguns veïns han abandonat bosses amb brossa al carrer Bruc de Berga | En les darreres ocasions s'havien localitzat els veïns infractors a través de cartes o factures

03 de novembre del 2016
Bosses d'escombraries al lloc on antigament se situaven els contenidors
Bosses d'escombraries al lloc on antigament se situaven els contenidors | Eliseu Massanés

Interior de les bosses d'escombraries deixades al carrer. Foto: Aida Morales.


El canvi d'ubicació de les illes de contenidors al Berguedà segueix causant problemes i malestar entre alguns veïns. Quan el Consell Comarcal va decidir aquesta modificació, pensada per afavorir el reciclatge, alguns ciutadans van optar per deixar les bosses al carrer, justament al lloc on antigament se situaven els contenidors. Aquesta actitud, però, es va aturar durant uns mesos, després que el Consell i l'Ajuntament de Berga iniciessin una revisió de les bosses, per tal de conèixer la identitat dels infractors. 

En aquest cas, van aparèixar 23 persones identificades, i pocs mesos després, les dues institucions van tornar a realitzar una segona campanya d'obertura de bosses, amb l'objectiu de continuar identificant i alertant els veïns que les deixaven al carrer. Aquesta setmana, però, i segons han informat diversos veïns a través de les xarxes socials, un episodi similar s'ha repetit al carrer Bruc de Berga, on es podia veure una gran quantitat de brossa, en el punt on antigament s'ubicaven els contenidors. 

Segons ja van indicar, l'objectiu d'aquesta acció és poder conscienciar i parlar amb les persones incíviques, de les virtuts del canvi d'ubicació dels contenidors, i intentar buscar solucions. A més, l'Ajuntament de Berga també va afirmar, en declaracions a aquest diari, que és un problema greu d'insalubritat, al qual s'ha de posar fi.

Precisament aquesta setmana, NacióBerguedà ha encetat una nova secció on els lectors poden plasmar les seves reflexions. El primer article rebut és el d'un veí de Berga, que ha volgut escriure el seu punt de vista sobre el canvi d'ubicació dels contenidors.


Arxivat a