Ramon Noguera torna a la memòria dels puig-reigencs en els 60 anys de la Colla Joventut Sardanista

L'entitat celebra el seu aniversari, acompanyada de diferents colles i de la Cobla La Principal de la Bisbal

Redacció
30 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 18:17h
Aniversari de la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig
Aniversari de la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig | @PuigGordi
La figura de Ramon Noguera ha tornat a tenir un paper molt destacat aquest cap de setmana al Berguedà. Precisament, durant aquest diumenge, quan la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig ha volgut celebrar els seus 60 anys, una efemèride que ha arribat acompanyada d'alts i baixos, en què s'ha volgut commemorar el passat, present i futur d'una agrupació viva, que actualment està conformada per una quinzena de persones, i que està plena de ganes d'avançar. 

Amb ella, Puig-reig s'ha omplert de sardanes, música i cultura popular, tot i que un dels moments més especials ha estat durant el reconeixement pòstum a Noguera, que va viure i impulsar durant tota la seva vida aquesta associació. Des de la Colla Joventut Sardanista, doncs, s'ha inaugurat un monument en la seva memòria a la plaça Nova, realitzat per l'artista de Puig-reig Pere Ferran, que intentarà recordar la tradició, tenacitat i vocació musical d'aquest fill predilecte del municipi. 

A més, en el marc del seu homenatge, s'ha ballat la sardana "Pobrets i alegrets", composta per Noguera, i s'ha simulat un concurs de sardanes, amb entrada a galop de les colles participants. Entre aquestes, la colla Dintre el Bosc de Manresa, Xàldiga de Barcelona i Violetes del Bosc de Barcelona, que s'han acompanyat de la Cobla la Principal de la Bisbal. A continuació, un concert entre la Principal, la Polifònica de Puig-reig i una exhibició de sardanes de punts lliures al pavelló d'esports ha conclòs l'acte. 

Segons la Colla Joventut Sardanista de Puig-reig, aquest aniversari és un bon moment per tornar a carregar les piles i encarar el futur de l'entitat. En aquest sentit, la voluntat és la de tornar a situar-se entre les 10 colles més importants de Catalunya, tot i que són conscients que la situació és diferent, i que queda molta feina per fer. No obstant això, i durant els últims 10 anys, aquesta entitat ha tornat a agafar embranzida, i ja s'ha presentat en diverses competicions. 
 

 
Arxivat a