Castanyada (quasi) en màniga curta

Les màximes del pont de Tots Sants seran molt elevades per l'època i podran superar els 20 ºC i acostar-se als 25 | Les nits, en canvi, seran força fresques

per Xavi Segura , 29 d'octubre de 2016 a les 17:26 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 d'octubre de 2016 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Els models preveuen un pont de Tots Sants molt suau


Castanyes, panellets i moniatos (quasi) en màniga curta. Aquest podria ser un resum de la meteorologia prevista per a un pont de Tots Sants marcat per unes temperatures diürnes atípicament elevades per l’època. Tot i que diumenge a la matinada es canviaran els rellotges a l’horari d’hivern, l’ambient a migdia seguirà sent molt suau. Tot plegat amb molt sol i boires matinals a molts punts de l’interior. Una previsió meteorològica idònia per a tots aquells que tinguin festa aquests quatre dies.Dissabte, el sol està sent el clar protagonista arreu, tot i que les boires també han estat presents a moltes fondalades i planes interiors. Alguns d’aquests núvols baixos poden persistir fins i tot al migdia.


Pel que fa a diumenge, la tònica de temps serà molt similar. Això sí, el contrast tèrmic entre el dia i la nit cada cop serà més marcat a l’interior. Les nits seran fresques o fredes mentre que durant el dia la majoria de màximes es situaran entre els 18º i els 24º. Cel serè en general, boires matinals a l’interior que poden persistir més a Ponent i no es descarta de nou la presència de núvols baixos en alguns punts de la costa. Hi haurà una clara sensació d’humitat aquests dies, sobretot a les zones amb boires.

Si fem una ullada a la resta de dies, l’anticicló ferm que tenim al damunt i que afecta una bona part d’Europa sembla que fa signes de debilitar-se. Tot i això, el dilluns i el dimarts seguirem tenint un temps molt similar, amb sol en general, boires matinals a l’interior i alguns núvols baixos en trams del litoral. A més, no es descarta alguna nuvolada de tarda inofensiva al Pirineu. Això sí, les temperatures sembla que poc a poc han d’anar a la baixa, amb màximes cada com menys càlides i nits més fresques o fredes.
 

La Castanyada es podrà fer amb màniga curta. Foto: Adrià Costa

 

Participació