El Berguedà crea la primera Associació Comarcal de Protecció Civil de Catalunya

L'entitat està formada per una vintena de voluntaris i donarà servei a 12 municipis | David Font afirma que l'entitat vol ser la "punta de llança" d'un model "extrapolable" arreu de Catalunya

28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 17:46h
Presentació de la nova Associació de Voluntaris de Protecció Civil al Berguedà
Presentació de la nova Associació de Voluntaris de Protecció Civil al Berguedà | Aida Morales
El Consell Comarcal del Berguedà i Protecció Civil de la Generalitat han presentat, aquest divendres, la primera Associació Comarcal de Voluntaris de Protecció Civil de Catalunya. Aquesta fomenta un nou model multimunicipal, col·laboratiu i funcional, a través del qual territoris com el Berguedà poden garantir tots els recursos humans, econòmics i tècnics en cas d'adversitats. 

Actualment, aquesta nova associació està formada per 12 municipis de la comarca, que treballaran d'una manera unitària i en col·laboració amb les associacions de voluntaris de Puig-reig i Cercs, que ja estaven consolidades anteriorment. Aquesta donarà servei als municipis de Berga, Sant Jaume de Frontanyà, Gisclareny, Fígols, Bagà, l'Espunyola, Gironella, Avià, Borredà, Casserres, Olvan, la Pobla de Lillet i Gósol. 

"Avui és un dia especial per a la comarca del Berguedà", ha declarat el president del Consell Comarcal, institució que dóna sostre a l'Associació de Voluntaris. En aquest sentit, ha prosseguit, es posa "negre sobre blanc" a la feina de tots aquests voluntaris, i es reconeix legalment aquesta tasca, amb la voluntat, també, que el Berguedà sigui la "punta de llança" d'un nou model de voluntariat en Protecció Civil a Catalunya. 
 

El president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, en la presentació de l'associació. Foto: Aida Morales.


Actualment, l'Associació de Voluntaris està formada per una vintena de persones reconegudes pel Departament d'Interior, i que han realitzat formació per a aquesta tasca. Tot un conjunt de voluntaris, ha afegit el president de l'entitat, Josep Isaach, que treballaran amb "ganes, il·lusió i, sobretot, vocació de servei". 

Les funcions principals de l'AVPC seran la de coordinar l'aportació desinteressada dels voluntaris en les tasques de Protecció Civil, impulsar la participació ciutadana en temes de prevenció o actuacions d'aquesta entitat, sensibilitzar la població sobre els riscos que els puguin afectar, i donar suport en l'elaboració, implantació o el manteniment de plans de Protecció Civil que es duguin a terme amb l'administració. A més, el conjunt de tasques es faran coordinades amb els diferents cossos de seguretat. 
 

El president de l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil al Berguedà, Josep Isaach Foto: Aida Morales.


Model "amb sentit"

Segons el director general de Protecció Civil de la Generalitat, Joan Delort, aquest nou model que comença al Berguedà dona "sentit" a una realitat territorial peculiar i diferenciada. Si bé ha dit que entitats comarcals en comarques molt poblades no tenen raó de ser, aquestes sí que agafen importància en zones de demografia més baixa o comarques de muntanya. 

"Ha de ser una via de futur en molts indrets del país", ha declarat. Per això, ha afirmat, el compromís i el suport de la Generalitat hi serà, ja que es considera que aquesta tasca del voluntariat és molt important. 
 

Presentació de la nova Associació de Voluntaris de Protecció Civil al Berguedà Foto: Aida Morales.

Arxivat a