Una vintena d'empreses de la Catalunya Central estudien com reduir residus i ser sostenibles

Meritxell Serret afirma que s'estan posant les bases d'un "futur més sostenible" | La Green Week finalitza al Berguedà, amb missatges de futur i aposta pels propis recursos

28 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 10:49h
Cloenda de la Green Week al Berguedà de l'ADCC
Cloenda de la Green Week al Berguedà de l'ADCC | Aida Morales
Una vintena d'empreses de la Catalunya Central han estat estudiant, dins de l'àmbit Leader, diverses maneres de reduir els residus i ser més sostenibles. Ho han fet dins la campanya de l'Associació pel Desenvolupament a la Catalunya Central, que ha finalitzat aquesta divendres amb una Green Week al Berguedà, i on la consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, ha encoratjat a posar les bases "d'un futur més sostenible". 

Segons ha manifestat, al Berguedà es pot parlar, per exemple, de biomassa, tot i que en el conjunt de la Catalunya Central hi ha diversos mitjans que permeten a les empreses apostar per una "economia verda" i una "economia circular". Per això, ha dit, el treball conjunt entre empreses, institucions i altres agents pot ajudar al "desenvolupament territorial", a aprofitar els propis recursos de la zona i a anar avançant cap a una major eficiència energètica. 
 

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret Foto: Aida Morales.


"Aquí s'ha demostrat que hi ha una aposta decidida per afavorir el relleu generacional i les oportunitats de negoci a la Catalunya Central", ha declarat. De fet, es tracta d'una primera fase d'un projecte general, amb què l'ADRR vol avançar cap al foment de les energies renovables i l'eficiència energètica, que ha tingut un cost de 30.000 euros des del mes de maig i que, de cara a finals d'any i al 2017, continuarà amb un nou projecte Leader on es pretén treballar sobre la minimització de l'ús residual de l'aigua. 

En conjunt, en aquesta primera fase hi han participat un total de 22 empreses vinculades als ajuts Leader, i en el conjunt d'actes hi han assistit unes 180 persones. Amb aquestes societats s'han fet visites, reunions i intercanvis d'experiències, i també s'ha treballat amb una trentena d'entitats relacionades amb l'economia circular. 

Per altra banda, i segons ha explicat la tècnica de l'ADCC i coordinadora del projecte, Anna Garrós, paral·lelament també s'han volgut treballar els residus i les diferents maneres de minimitzar-los. 
 

La consellera d'Agricultura, Meritxell Serret, amb el president de l'ADCC, Antoni Clement, i el regidor de Sostenibilitat de l'Ajuntament de Berga, Oriol Camps Foto: Aida Morales.

Arxivat a