L'associació «De tot cor» es presenta al Berguedà per una comarca cardioprotegida

Tenir coneixements bàsics ajudar a "treure la por" i actuar en cas d'una incidència

26 d'octubre del 2016
Actualitzat a les 19:38h
Un dels portaveus de l'associació De tot cor
Un dels portaveus de l'associació De tot cor | Aida Morales
L'Associació "De tot cor" que el mes de maig es va presentar a Berga, s'ha volgut donar a conèixer també al Berguedà, en el marc del Consell d'Alcaldes. D'aquesta manera, l'entitat intentarà expandir-se, amb l'objectiu d'aconseguir una comarca cardioprotegida i conscienciada. 

Ara per ara, han dit, uns 16 berguedans patiran una parada cardiorespitaròria durant l'any, vuit dels quals a Berga. A més, han recordat, els dos primers minuts són crucials, a partir dels cinc, la mortalitat augmenta considerablement. Ho han explicar el doctor Gomà i Josep Maria Castellà, amb l'objectiu de sensibilitzar sobre la importància del suport bàsic vital. 

De moment, l'associació ha realitzat accions a les escoles, en alguns ajuntaments, a les farmàcies i ales associacions de veïns, entre d'altres, perquè la gent "perdi la por" als desfibril·ladors i a actuar. En el cas dels més petits, a més, és important ensenyar-los a avisar perquè, tal com han dit, poden tenir un paper molt important a la llar, i a tothom li pot passar.